Azerbajxhani ka publikuar pamje të momentit kur një dron i komanduar prej tyre ka qëlluar makinën ku udhëtonte ministri i Mbrojtjes i rajonit separatist armen të Artsakh.

Bëhet fjalë për rajonin e Nagorni Karabakhut, në të cilin armenët kanë krijuar një republikë të quajtur Artsakh, e cila aktualisht është duke luftuar me forcat azere për kontrollin e zonës që njihet ndërkombëtarisht si pjesë territoriale e Azerbajxhanit.

Makina e Jalal Harutyunyan u qëllua teksa po udhëtonte për në front prej dronit azer, i cili nga pamjet duket se ka nën kontroll të gjithë situatën.

Pas qëllimit me raketë, duken tre trupa të shtrirë në tokë. Azerët pretendojnë se e kanë vrarë kreun e ushtrisë armene në Azerbajxhan, kurse armenët pretendojnë se ai është plagosur dhe gjendet në spital.

Azerbaijan has published images of the moment when a drone commanded by them shot at the car where the Minister of Defense of the Armenian separatist region of Artsakh was traveling.

It is about the Nagorno-Karabakh region, in which the Armenians have established a republic called Artsakh, which is currently fighting with the Azeri forces for control of the area that is internationally recognized as a territorial part of Azerbaijan.

Jalal Harutyunyan’s car was shot while traveling to the front by the Azerbaijani drone, which from the images seems to be in control of the whole situation, writes abcnews.al.

After firing the rocket, three bodies appear lying on the ground. The Azeris claim to have killed the head of the Armenian army in Azerbaijan, while the Armenians claim that he was wounded and is in hospital.