Një shqiptar i akuzuar për krime s*ksuale, në listën e më të kërkuarve nga Interpoli, u arrestua të enjten në mbrëmje në aeroportin e Zaventem të Brukselit.

Bëhet fjalë për shqiptarin nga Kosova, Nesat Bego, i cili u dënua në Luksemburg me 5 vjet burg për shfrytëzim s*ksual dhe pòrnografi për fëmijë.

“Shqiptari Nesat Bego, 42-vjeç, ishte në kërkim nga gjykata e Luksemburgut që kur u arratis pasi u dënua me 5 vjet burg për shfrytëzim s*ksual dhe pòrnografi fëmijësh“, raportojnë mediat belge.

Preja e sulmit s*ksual të tij ishte më pak se njëmbëdhjetë vjeç. Të enjten në mbrëmje, ai u ul me një aeroplan nga Beogradi në Zaventem.

Policia belge ishte në gjendje ta identifikonte atë dhe ta ekstradojë drejt Luksemburgut.

Arrestimi është rezultat i një bashkëpunimi midis forcave të policisë belge, Luksemburgut dhe Serbisë.

An Albanian accused of sex crimes, on the list of most wanted by Interpol, was arrested on Thursday evening at the Zaventem airport in Brussels.

It is about the Albanian from Kosovo, Nesat Bego, who was sentenced in Luxembourg to 5 years in prison for sexual exploitation and child pornography.

“Albanian Nesat Bego, 42, has been wanted by a Luxembourg court since he escaped after being sentenced to 5 years in prison for sexual exploitation and child pornography,” Belgian media reported.

The victim of his sexual assault was less than eleven years old. On Thursday evening, he boarded a plane from Belgrade to Zaventem.

Belgian police were able to identify him and extradite him to Luxembourg.

The arrest is the result of co-operation between Belgian police forces, Luxembourg and Serbia.