Një tragjedi ka ndodhur në Solingen në Bergisches Land. Siç konfirmoi policia për BILD, pesë fëmijë të vdekur u gjetën në një apartament privat në katin e tretë të një ndërtese apartamentesh.

Siç mësoi BILD, gjyshja nga Mönchengladbach thuhet se kishte thirrur policinë dhe njoftoi se vajza e saj 27 vjeç kishte vrarë pesë nga fëmijët e saj dhe njërin nga djemtë 11-vjeç e kishte shpëtuar e moshuara.

Policia i gjeti fëmijët të vdekur në apartamentin në rrethin Hasseldelle. Janë tre vajza të moshës një e gjysmë, dy dhe tre vjeç dhe dy djem gjashtë e tetë vjeç.

Shefi i policisë së Solingen, Markus Röhrl, i tha dpa-së në vend: “Kjo është një ngjarje tronditëse.” Për sa është i vetëdijshëm, “diçka e tillë nuk na ka ndodhur kurrë në Bergisch”.

A tragedy occurred in Solingen in Bergisches Land. As police confirmed to BILD, five dead children were found in a private apartment on the third floor of an apartment building.

As BILD learned, the grandmother from Mönchengladbach reportedly called the police and reported that her 27-year-old daughter had killed five of her children and one of the 11-year-old boys had been rescued by the elderly.

Police found the children dead in the apartment in the Hasseldelle district. There are three girls aged one and a half, two and three years old and two boys aged six and eight.

Solingen police chief Markus Röhrl told the local dpa: “This is a shocking event.” As far as he is aware, “something like this has never happened to us in Bergisch.”