Daunte Wright ishte duke folur në telefon me nënën e tij vetëm disa sekonda para se të qëllohej ‘aksidentalisht’ nga një oficere policie gjatë një ndalimi trafiku të Dielën.

Katie Wright ka thënë se Daunte, 20 vjeç, e thirri atë për ndihmë me informacionin e sigurimit para se ai të vritej nga polici i Minesotës, Kim Potter, i cili pretendon se ajo donte të përdorte një Taser kur nxori armën e saj dhe qëlloi një plumb të vetëm në Daunte.

Potter, 48 vjeç, që atëherë ka dhënë dorëheqjen. Duke folur për gazetarët, nëna e Daunte, Katie, ka thënë se ajo e dëgjoi djalin e saj duke luftuar me policinë përmes telefonit dhe madje iu tregua djali i saj ‘pa reaguar’ në sediljen e makinës përmes FaceTime nga pasagjerja femër në makinën e tij, pas të shtënave.

Duke kujtuar bisedën e saj me Daunte, Katie tha: ‘Thashë në rregull, kur oficeri i policisë kthehet në dritare, e vendos në telefon dhe unë mund t’i jap të gjitha informacionet tona të sigurimit.

Goes Shkon një sekondë dhe dëgjoj oficerin e policisë që kthehet në dritare dhe i kërkon Daunte të zbresë nga makina. ‘Daunte pyeti:” Për çfarë? “. Oficeri i policisë tha: “Unë do t’ju shpjegoj kur të dilni nga makina”.

Katie vazhdoi duke thënë se mund të dëgjonte policinë dhe djalin e saj duke luftuar, raporton CNN. ‘Pastaj oficeri i policisë i kërkoi atij të mbyllte telefonin’, tha Katie. ‘Kaluan tre ose katër sekonda. Unë u përpoqa të telefonoja përsëri mbrapa mbrapa sepse nuk e dija se çfarë po ndodhte. ‘Kur u telefonova, vajza që ai kishte në makinë u përgjigj në telefon, dhe ishte në FaceTime.

Dhe ajo po qante dhe bërtiste dhe tha që ata e qëlluan. ‘Dhe pastaj ajo drejtoi telefonin drejt sediljes së shoferit dhe djali im ishte shtrirë atje, pa u përgjigjur. ‘Kjo ishte hera e fundit që pashë djalin tim, kjo është hera e fundit që dëgjova nga djali im. Dhe që atëherë nuk kam pasur asnjë shpjegim. ‘
Katie shtoi se ajo ‘do të dëshironte të shihej drejtësia dhe të mbahej përgjegjëse për gjithçka që na mori’.

Ndërkohë, vrasja e Daunte ka çuar në një natë të tretë radhazi të protestave të dhunshme jashtë Departamentit të Policisë së Qendrës Brooklyn në Minesota.
Policia përdori irritues kimikë kundër protestuesve të martën në mbrëmje dhe anëtarët e zemëruar të publikut u përplasën me zbatimin e ligjit në prag të vdekjes së të riut.

Fotografitë e trazirave tregojnë protestuesit që përdorin çadra për të mbrojtur veten nga sprei me piper dhe ndezjen e zjarreve në rrugë.

Daunte Wright was talking on the phone with his mother just seconds before he was ‘accidentally’ shot by a police officer during a traffic stop on Sunday.

Katie Wright has said Daunte, 20, called her for help with security information before he was killed by Minnesota police officer Kim Potter, who claims she wanted to use a Taser when she pulled out her gun and shot a single bullet in Daunte.

Potter, 48, has since resigned. Speaking to reporters, Daunte’s mother, Katie, said she heard her son fighting with police over the phone and was even shown her son ‘unresponsive’ in the car seat via FaceTime by the female passenger in his car , after the shooting.

Recalling her conversation with Daunte, Katie said: ‘I said okay, when the police officer comes back to the window, I put him on the phone and I can give him all our security information.

Goes Goes a second and I hear the police officer coming back to the window and asking Daunte to get out of the car. Daunte asked, “For what? “. “I will explain when you get out of the car,” said the police officer.

Katie went on to say she could hear police and her son fighting, CNN reports. “Then the police officer asked him to hang up,” Katie said. ‘Three or four seconds passed. I tried to call back and forth again because I did not know what was going on. ‘When I got the call, the girl he had in the car answered the phone, and she was on FaceTime.

And she was crying and shouting and saying they shot her. ‘And then she pointed the phone at the driver’s seat and my son was lying there, without answering. ‘This was the last time I saw my son, this is the last time I heard from my son. And since then I have had no explanation. ‘
Katie added that she ‘would like to see justice done and held accountable for everything she took from us’.

Meanwhile, Daunte’s murder has led to a third night in a row of violent protests outside the Brooklyn Center Police Department in Minnesota.
Police used chemical irritants against protesters on Tuesday night and angry members of the public clashed with law enforcement in the wake of the young man’s death.

Photos of the riots show protesters using tents to protect themselves from pepper spray and sparking street fires.