Para pak ditësh një zjarr i fuqishëm përfshiu Peqinin, duke shkaktuar dëme të konsiderueshme. U dëmtuan dhe u dogjën rreth 4000 rrënjë ulliri, ndërsa në disa zona zjarri u kthye në rrezik serioz edhe për banorët.

Zyrtarët dhe autoritetet lokale dyshojnë se zjarri mund të jetë vënë qëllimisht. Për këtë duket se po punohet për të gjetur përgjegjësit, dhe Bashkia Peqin ka nxjerrë edhe një njoftim, ku pasi rendit dëmet që ka shkaktuar zjarri, kërkon nga qytetarët që të bashkëpunojnë për gjetjen e autorit/autorëve.

Bashkia thekson faktin se zjarrvënia me qëllim është akt kriminal dhe meriton ndëshkimin e plotë dhe vënien para drejtësisë. Madje është vendosur edhe një shpërblim prej 1.000.000 lekësh për secilin që bashkëpunon me organet e administratës për të gjetur autorët, ndërsa theksohet se do të ruhet anonimati.

A few days ago a powerful fire engulfed Peqin, causing considerable damage. About 4,000 olive roots were damaged and burned, while in some areas the fire became a serious danger for the residents.

Officials and local authorities suspect the fire may have been set on purpose. It seems that work is being done to find those responsible, and the Municipality of Peqin has issued an announcement, where after listing the damage caused by the fire, it asks citizens to cooperate to find the perpetrator / perpetrators.

The municipality emphasizes the fact that arson is a criminal act and deserves full punishment and justice. There is even a reward of 1,000,000 ALL for each one who cooperates with the administrative bodies to find the perpetrators, while it is emphasized that anonymity will be maintained.