Çajup Selimi mbeti i vrarë mbrëmjen e sotme në hyrje të pallatit ku kishte shtëpinë pasi autorë të paidentifikuar ende hapën zjarr ndaj tij.

Mësohet se 45 vjeçari sapo kthehej nga puna kur u qëllua me armë në hyrje të pallatit. Fillimisht ai është dërguar në spital, por nuk ka mundur dot t’i shpëtojë plagëve të marra.

Detaj të reja dalin në dritë për sa i përket të shkuares së 55 vjeçarit. Tre vite më parë ai është rrahur me leva hekuri dhe është kërcënuar me thikë nga dy persona në qendër të Tepelenës.

Konflikti në atë kohë dyshohet të ketë lidhje me konkurrencën me një familje të qytetit e cila kishte një biznes të ngjashëm me viktimën.

Selimi tregon se e kanë sulmuar me leva hekuri dhe e kanë kërcënuar me thika e goditur me grushta, për arsye që nuk i ka të qarta. Çajupi dhe të afërmit e tij tregonin në vitin 2018 se kjo është një situatë e përsëritur, pasi është hera e katërt që Çajup Selimi sulmohet në një mjedis publik, por në asnjë rast më parë nuk ka pasur të ndaluar.

Për goditjen e tij me leva është ndaluar Risiano Abedini, 27 vjeç nga Tepelena. Policia konfirmonte në atë kohë se ngjarja ka ndodhur për motive të dobëta, ndërsa nuk pranon pjesëmarrjen e personave të tjerë në sulmin ndaj Selimit. Policia mohon gjithashtu incidente të mëparshme mes palëve.

Familja Selimi dhe Abedini menaxhojnë biznese me profil të ngjashëm. Të dyja palët janë konkurrentë, pasi tregtojnë materiale ndërtimi krah njëri-tjetrit prej vitesh në Tepelenë.

Çajup Selimi was killed this evening at the entrance of the building where he had the house as unidentified perpetrators still opened fire on him.

It is learned that the 45-year-old was just returning from work when he was shot at the entrance of the palace. He was initially taken to hospital, but was unable to escape his injuries.

New details come to light regarding the 55-year-old’s past. Three years ago he was beaten with iron levers and threatened with a knife by two people in the center of Tepelena.

The conflict at the time is suspected to be related to competition with a city family which had a victim-like business.

Selimi says that they attacked him with iron levers and threatened him with knives and punches, for reasons that are not clear. Çajupi and his relatives showed in 2018 that this is a repeated situation, as it is the fourth time that Çajup Selimi is attacked in a public environment, but in no case has he been detained before.

Risiano Abedini, 27, from Tepelena, was detained for hitting him with levers. Police confirmed at the time that the incident happened for weak motives, while not accepting the participation of other persons in the attack on Selimi. Police also deny previous incidents between the parties.

The Selimi and Abedini families run businesses with similar profiles. Both sides are competitors, as they have been trading construction materials side by side for years in Tepelena.