Gjykatësi hetues Angelo Antonio Pezzuti ka konfirmuar arrestimin e prokurorit dhe dha masën e sigurisë “arrest me burg” për Elona Kalesha, 36 vjeç, ish e dashura e djalit të bashkëshortëve të çiftit Pasho. Bashkëshortët rezultonin të zhdukur në vitin 2015 dhe eshtrat e të cilëve u gjetën ditët e fundit brenda 4 valixheve të hedhura pranë një burgu në Firenze.

Ish e dashura e çiftit, Elona Kalesha akuzohet për vrasjen e dyfishtë, për fshehjen dhe coptimin e dy kufomave të Shpëtimit dhe Tauta Pashos. Gjyqtari vendosi nga provat e mbledhura në hetimin e karabinierëve të Firenzes.

Ndër pikat mbi të cilat gjykatësi hetues do të pajtohej me akuzën janë dëshmitë pronarëve të ndërtesës në lagjen San Jacopino ku mendohet se çifti mund të jetë vrarë në fillim të nëntorit 2015.

Sipas dëshmive, qiramarrësit folën për një aromë të që vinte nga shtëpia dhe se kishin parë duke u larguar me disa valixhe një grua, që dyshohet se ka qenë pikërisht Elona Kalesha. Ditën e djeshme policia gjeti gjurmë të tjera në vendngjarje të cilat janë çuar në laborator për ekzaminim.

Investigating judge Angelo Antonio Pezzuti has confirmed the arrest of the prosecutor and gave the security measure “prison arrest” for Elona Kalesha, 36 years old, the ex-girlfriend of the son of the couple Pasho. The couple were found missing in 2015 and their remains were found in recent days inside 4 suitcases thrown near a prison in Florence.

The couple’s ex-girlfriend, Elona Kalesha, is accused of double murder, hiding and dismembering the two bodies of Shpetim and Tauta Pashos. The judge ruled from the evidence gathered in the Florence carabinieri investigation.

Among the points on which the investigating judge would agree with the indictment are the testimonies of the owners of the building in the San Jacopino neighborhood where it is thought that the couple may have been killed in early November 2015.

According to the testimonies, the tenants talked about a fragrance coming from the house and that they had seen a woman, suspected to have been Elona Kalesha, leaving with some suitcases. Yesterday the police found other traces at the scene which were taken to the laboratory for examination.