Kur kanë kaluar më shumë se 24 orë nga ekzekutimi i efektivit të FNSH-së, Xhulio Prela ende nuk ka asnjë të arrestuar lidhur me ngjarjen. Përpos tabulateve telefonike puna e grupit hetimor është fokusuar edhe te kamerat e sigurisë që mund t’i çojë në gjurmët e autorëve.

Grupi hetimor ka sekuestruar pamjet që kanë fiksuar kamerat e sigurisë së bizneseve në rrugën kryesore në vendin që u ekzekutua i riu pranë fshatit Gajush në Lezhë.

Por si ndodhi ngjarja e djeshme?

Ai u gjet i vrarë në makinën e tij tip “Volkswagen” rreth orës 03:00 të ditës së djeshme. Gazetari i “ABC”-së Gjergji Figuri raportoi se efektivi kishte qenë në Rinas për të marrë shokun e vëllait të tij, i cili vinte nga Anglia sëbashku me të motrën. Ne mesnatë ai është kthyer me ta nga aeroporti dhe i ka dërguar deri në Shkodër.

Më pas ai është kthyer dhe gjatë rrugës për në Lezhë teksa po kalonte ka parë një automjet dhe i është bërë me drita, ndërsa një person ishte jashtë makinës. Prela e ktheu serish automjetin në drejtim të Lezhës dhe në atë moment iu afrua personi që ishte në rrugë tek dera e pasagjerit

Xhulio Prela hapi xhamin dhe disa sekonda më pas ai ka tentuar të largohet por në momente i është afruar një person tjetër, i cili e qëlloi me një plumb në zemër. Në gjaknxehtësi 26 vjeçari i dha gaz makinës dhe atentatori ka gjuajtur edhe dy herë të tjera me pistolete, ku njëri plumb kapi xhamin e pasëm te automjetit ndërsa tjetri targën.

Të afërmit shprehen se nuk kanë asnjë dyshim tek miku i Prelës, të cilin ai e mori nga aeroporti i Rinasit duke hedhur dyshimet se gjithçka mund t’i ketë ndodhur për shkak të punës si polic.

When more than 24 hours have passed since the execution of the FNSH staff, Julio Prela still has no arrests related to the event. In addition to the telephone records, the work of the investigative group is also focused on security cameras that can lead them to the traces of the perpetrators.

The investigative group has seized the images that have been fixed by the security cameras of the businesses on the main road in the place where the young man was executed near the village of Gajush in Lezha.

But how did yesterday’s event happen?

He was found dead in his “Volkswagen” type car around 03:00 yesterday. The officer had been to Rinas to pick up his brother’s friend, who was coming from England with his sister. At midnight he returned with them from the airport and sent them to Shkodra.

Then he returned and on the way to Lezha as he was passing he saw a vehicle and it was turned on with lights, while a person was out of the car. Prela turned the vehicle again in the direction of Lezha and at that moment the person who was on the road approached the passenger door.

Julio Prela opened the window and a few seconds later he tried to leave but at times another person approached him, who shot him in the heart with a bullet. In a fit of rage, the 26-year-old gave gas to the car and the assassin fired two more times with pistols, where one bullet hit the rear window of the vehicle and the other the license plate.

Relatives say they have no doubt about Prela’s friend, whom he picked up from Rinas airport, casting doubt that anything could have happened to him due to his work as a police officer.