Pak ditë pasi u shkarkua nga Bordi Mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë, vendim të cilin e kundërshtoi deri në minutat e fundit, ish-ministri i Financave Arben Malaj duket se ka nisur një rrugëtim të ri politik.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Malaj shprehet se ka pranuar ftesën e Agron Dukës, për të qenë këshilltar strategjik i kësaj force politike në zgjedhjet e ardhshme.

Malaj ka qenë një nga veteranët e Partisë Socialiste, dhe ka mbajtur poste të larta në qeverinë e Fatos Nanos, por mesa duket krisjet me Edi Ramën kanë qenë aq të thella sa e kanë bërë pedagogun e ekonomisë të largohet përfundimisht nga familja e tij politike.

Postimi i plotë i Malajt:

Nje angazhim konkret me Partine Agrare Ambientaliste. E mireprita ftesen e kolegut te nderuar Agron Duka per te kontribuar si keshilltar strategjik per platformen dhe organizimin e PAA per zgjedhjet e ardhshme parlamentare dhe lokale.

A few days after he was fired from the Supervisory Board of the Bank of Albania, a decision he opposed until the last minute, former Finance Minister Arben Malaj appears to have embarked on a new political journey.

Through a post on social media, Malaj says he has accepted Agron Duka’s invitation to be a strategic adviser to this political force in the upcoming elections.

Malaj was a veteran of the Socialist Party, and held senior positions in the government of Fatos Nano, but it seems that the crackdown with Edi Rama was so deep that it made the economics professor eventually leave his political family.

Malaysia’s full post:

A concrete engagement with the Environmental Environmentalist Party. I welcomed the invitation of the late colleague Agron Duka to contribute as a strategic advisor to the EAP platform and organization for the upcoming parliamentary and local elections.