Rritet numri i viktimave nga COVID, në raport me një ditë më parë. Në 24 orët e fundit në vendin tonë kanë ndërruar jetë 15 pacientë të infektuar, konkretisht : 8 qytetarë nga Tirana, 2 qytetarë nga Tepelena, 2 qytetarë nga Berati, 1 qytetar nga Vlora, 1 qytetare nga Elbasani, 1 qytetare nga Korça, të moshave 57-77 vjeç.

Ndërkohë nga 2745 testime kanë rezultuar pozitivë 787 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki: 267 raste në Tiranë, 43 raste në Berat, 41 raste në Durrës, 40 raste në Shkodër, 38 raste në Vlorë dhe Sarandë, 27 raste në Lushnje, 25 raste në Elbasan, 24 raste në Fier, 23 raste në Korçë, 19 raste në Lezhë, 18 raste në Krujë, 15 raste në Kavajë, Mallakastër, Pogradec, 13 raste në Kurbin, 11 raste në Devoll dhe Librazhd, 10 raste në Gjirokastër dhe Tepelenë, 9 raste në Tropojë, Malësi e Madhe dhe Gramsh, 8 raste në Has, Përmet, Dibër, 7 raste në Mat, 6 raste në Mirditë, 5 raste në Delvinë, 3 raste në Kukës, Peqin, 2 raste në Pukë, Kamëz, Kuçovë, 1 rast në Kolonjë, Skrapar dhe Shijak.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 517 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 26.898 që nga fillimi i epidemisë. Sipas MSH, numri i të shtruarve në spitale vijon të jetë i qëndrueshëm. Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 393 pacientë, 26 në terapi intensive nga të cilët 11 pacientë janë të intubuar.

“Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes, për t’u referuar për testim, ndjekje të vazhdueshme dhe për rimbursimin e barnave të trajtimit ambulator në banesë. Nëse nuk e dini cili është mjeku juaj i familjes, telefononi linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për ta mësuar dhe për t’u vendosur në kontakt me mjekun tuaj të familjes.

Gjithashtu është në dispozion 24 orë në 7 ditë të javës numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare, ku mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID”, raporton MSH.

COVID-19 – Statistika (17 Dhjetor 2020)
Raste të reja ditore 787
Të shëruar ne 24 orë 517
Të shtruar në spitale 393
Humbje jete në 24 orë 15
Testime ditore 2745

Testime totale 231.897
Raste pozitive 51.424
Raste të shëruara 26.898
Raste Aktive 23.471
Humbje jete 1055

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 12594
Fier 1743
Durrës 1395
Shkodër 1254
Vlorë 1157
Korçë 1090
Elbasan 986
Berat 925
Lezhë 920
Gjirokastër 555
Kukës 458
Dibër 394

The number of victims of COVID is increasing, compared to the previous day. In the last 24 hours in our country have died 15 infected patients, namely: 8 citizens from Tirana, 2 citizens from Tepelena, 2 citizens from Berat, 1 citizen from Vlora, 1 citizen from Elbasan, 1 citizen from Korça, aged 57-77 years old.

Meanwhile, out of 2745 tests, 787 citizens tested positive. Confirmed positive cases were identified in the following municipalities: 267 cases in Tirana, 43 cases in Berat, 41 cases in Durrës, 40 cases in Shkodra, 38 cases in Vlora and Saranda, 27 cases in Lushnje, 25 cases in Elbasan, 24 cases in Fier, 23 cases in Korça, 19 cases in Lezha, 18 cases in Kruja, 15 cases in Kavaja, Mallakastër, Pogradec, 13 cases in Kurbin, 11 cases in Devoll and Librazhd, 10 cases in Gjirokastra and Tepelena, 9 cases in Tropoja, Malësi e Madhe and Gramsh, 8 cases in Has, Përmet, Dibër, 7 cases in Mat, 6 cases in Mirditë, 5 cases in Delvinë, 3 cases in Kukës, Peqin, 2 cases in Puka, Kamëz, Kuçovë, 1 case in Kolonjë , Skrapar and Shijak.

In the last 24 hours 517 citizens have been cured, bringing the number of cured to 26,898 since the beginning of the epidemic. According to the MoH, the number of hospitalized continues to be stable. Currently in 4 COVID hospitals, 393 patients are being treated, 26 in intensive care of which 11 patients are intubated.

“The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any sign of the disease and to contact the family doctor for any doubt, to refer for testing, continuous follow-up and reimbursement of outpatient treatment drugs at home. If you do not know who your GP is, call the toll-free number 0800 40 40 to find out and get in touch with your GP.

Also available 24 hours a day, 7 days a week is the unique number 127 of the National Emergency, where you can call when you suspect that you have signs of the disease and need to be tested for COVID19 or if you need specialized hospital treatment in COVID hospitals “, reports MSH.

COVID-19 – Statistics (17 December 2020)
New daily cases 787
Healed in 24 hours 517
Hospitalized 393
Loss of life in 24 hours 15
Daily tests 2745

Total tests 231,897
Positive cases 51,424
Healed cases 26,898
Active Cases 23,471
Loss of life 1055

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 12594
Fier 1743
Durrës 1395
Shkodër 1254
Vlora 1157
Korça 1090
Elbasan 986
Berat 925
Lezha 920
Gjirokastra 555
Kukës 458
Dibër 394