Ashtu siç u përcaktua dhe në urdhrin e Ministrisë së Shëndetësisë, duke nisur nga ora 13:00 e ditës së sotme do të ndryshojë skema e lëvizjes së qytetarëve, në kuadër të masave kundër përhapjes së koronavirusit.

Në urdhrin e ri, përcaktohet dhe fasha e re e orareve, ku në mesditë do të ndalohet lëvizja e këmbësorëve, por dhe automjeteve, deri në orën 05:00 të mëngjesit të së hënës.

Të vetmit që do të jenë në rrugë jashtë këtyre fashave të orarit, do jenë ushtria, policia, njësite kritike të shërbimit shtetëror si dhe kompanitë mediatike.

As it was stated in the order of the Ministry of Health, starting from 13:00 today the scheme of movement of citizens will be changed, in the framework of measures against the spread of coronavirus.

The new order will also set a new schedule of hours, which will stop pedestrians and vehicles at noon until 05:00 Monday morning.

The only ones who will be out on the streets in these hours will be the army, police, critical state service units and media companies.