Një ngjarje e rëndë ka ndodhur sot në orët e para të mëngjesit në Korçë ku tre persona hynë të armatosur në shtëpinë e kambistit Shefqet Muça.

Ky i fundit së bashku me gruan dhe me djalin e tij janë përleshur fizikisht me autorët, ndërsa një prej grabitësve e kanë dhunuar dhe e kanë shtrirë në tokë, deri në mbërritjen e policisë, që i vuri prangat.

Si kambisti Muça, ashtu dhe një prej grabitësve u çuan për mjekim në spital, ndërsa lëndime më të lehta ka marrë bashkëshortja dhe djali i kambistit, që po ashtu kanë parë të gjithë skenën.

Dy grabitësit e tjerë kanë mundur tia mbathin nga vendngjarja, së bashku me sasinë e parave të marra nga banesa, shuma e të cilave nuk dihet ende. Kjo është hera e katërt që banesa e Muços grabitet, ndërsa ngjarjet zakonisht kanë mbetur të pazbardhura nga ana e Policisë.

Njoftimi i plotë i Policisë:

Më datë 11.01.2021, rreth orës 06:10, në lagjen nr. 1, në rrugën e “Bilbilave”, Korçë, tre persona dyshohet se nën kërcënimin e armës i kanë vjedhur me dhunë shtetasit Shefqet Muço, me profesion kambist, një sasi lekësh para banesës së tij.

Reagimi i menjëhershëm i Policisë, bëri të mundur ndalimin e njërit prej autorëve të dyshuar të ngjarjes, i cili ndodhet aktualisht për ndihmë mjekësore në Spitalin e Korçës, pasi ka marrë lëndime gjatë përplasjes fizike me kambistin dhe forcat e policisë, ku ka tentuar të shmangë kapjen nga ana e tyre.

Ndërsa po punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve të tjerë, të cilët kanë mundur të largohen me shpejtësi nga vendngjarja me një automjet.

Nga ana e Policisë janë ngritur pika kontrolli, po bëhet krehja e zonës si edhe po kryhen veprime të tjera hetimore, të cilat do të ndihmojnë në zbardhjen e sqarimin e plotë të rrethanave të ngjarjes.

A serious incident occurred today in the early hours of the morning in Korça where three people entered the house of the money changer Shefqet Muça armed.

The latter together with his wife and son physically clashed with the perpetrators, while one of the robbers raped her and threw her to the ground, until the arrival of the police, who handcuffed her.

Both the money changer Muça and one of the robbers were taken to the hospital for treatment, while the wife and son of the money changer, who also saw the whole scene, received minor injuries.

The other two robbers managed to escape from the scene, along with the amount of money taken from the apartment, the amount of which is not yet known. This is the fourth time that Muço’s apartment has been robbed, while the events have usually remained unsolved by the Police.

Full police notification:

On 11.01.2021, around 06:10, in the neighborhood no. 1, in the street of “Bilbilave”, Korça, three people are suspected that under the threat of a weapon they stole violently from the citizen Shefqet Muço, by profession a money changer, an amount of money in front of his apartment.

The immediate reaction of the Police made possible the detention of one of the suspected perpetrators of the event, who is currently in the Korça Hospital for medical assistance, after receiving injuries during the physical clash with the money changer and the police forces, where he tried to avoid capture by them.

While working on identifying and apprehending other perpetrators, who were able to quickly leave the scene in a vehicle.

Checkpoints have been set up by the Police, the area is being combed and other investigative actions are being carried out, which will help in clarifying and fully clarifying the circumstances of the event.