Një sherr mes 4 personave dhe një patrulle policie e ndodhur ditën e sotme në Mamurras ka përfunduar me plagosjen e 2 prej policëve në shërbim dhe njërit prej të përfshirëve në këtë ngjarje.

Ngjarja ndodhi rreth orës 14:00 në qender të qytetit dhe për pasojë janë plagosur 2 policët Ilir Zeka dhe Flamur Lleja, pjesë e Patrullës së Rendit në komisariatin e Kurbinit, si dhe Nikoll Fufi (e ka ndryshuar mbiemrin në Vorfi), i cili ishte në makinë me 3 vëllezërit Gentian Fufi, Besmir Fufi (Gjoni) dhe Rudolf Fufi që u përplasën me patrullën.

Në njoftimin e policisë bëhet me dije se gjatë konfliktit një prej punonjësve të policisë ka nxjerrë armën dhe ka plagosur aksidentalisht 2 kolegët e tij dhe njërin prej personave të përfshirë Nikoll Fufin. Nikoll Fufi dhe 2 policët Flamur Lleja dhe Ilir Zekaj, janë qëlluar në këmbë dhe të 3 janë transportuar në spitalin e Traumës dhe ndodhen jashtë rrezikut për jetën. Burime bëjnë me dije se tre efektivet e policisë të cilët kanë qenë në këmbë kanë ndaluar automjetin në të cilin lëviznin 4 të përfshirët, por ata nuk iu janë bindur bluve për ti kontrolluar. Në këtë moment ata janë konfliktuar dhe përplasur verbalisht me policinë dhe në sherr e sipër njëri nga efektivet e patrulles ka nxjerrë armen e shërbimit dhe ka qëlluar.

Pas përplasjes janë shoqëruar në komisariat 7 persona nga fisi i ish deputetit Mhill Fufi. Ndërkohë janë sekuestruar dhe kamerat e sigurisë pranë vendit të ngjarjes dhe pritet që të zbardhet me figurë në vijim se si ka ndodhur kjo përplasje. Në vendngjarje kanë shkuar nga Tirana Forca të Ndërhyrjes së Shpejtë si dhe Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Ardi Veliu e drejtori i Policisë Kriminale, Tonin Vocaj.

*Nga raportimet paraprake u raportua sikur 4 personat qëlluan drejt policëve dhe më pas policia u kundërpërgjigj. U tha se 3 vëllezërit Gentian Fufi, Besmir Fufi (Gjoni) dhe Rudolf Fufi mëngjesin e sotëm u shoqëruan në polici dhe më pas u liruan duke sjellë dhe përplasjen. Fillimisht u tha se policët kanë qenë në patrullim në qendër të qytetit dhe kanë tentuar të ndalojnë makinën e autorëve për verifikim. Këta të fundit paraprakisht u tha se nuk i janë bindur urdhërit për kontroll duke mos ndaluar, policia i ka ndjekur dhe pas konfliktit fizik u raportua se ngjarja kishte degraduar në përdorimin e armëve.

The patrol clashes with 4 people, the policeman injures 2 colleagues and a citizen

A quarrel between 4 people and a police patrol that took place today in Mamurras ended with the injury of 2 of the police officers on duty and one of those involved in this event.

The event took place around 14:00 in the city center and as a result 2 police officers Ilir Zeka and Flamur Lleja, part of the Order Patrol at the Kurbin police station, were injured, as well as Nikol Fufi (he changed his surname to Vorfi), who was in the car with 3 brothers Gentian Fufi, Besmir Fufi (Gjoni) and Rudolf Fufi who collided with the patrol.

The police report states that during the conflict, one of the police officers pulled out his weapon and accidentally injured 2 of his colleagues and one of the persons involved, Nikol Fufi. Nikoll Fufi and 2 police officers, Flamur Lleja and Ilir Zekaj, were shot in the leg and all 3 were transported to the Trauma Hospital and are out of danger for life. Sources suggest that the three police officers who were on foot stopped the vehicle in which the 4 involved were moving, but they did not obey the blues to control them. At this moment, they clashed and verbally clashed with the police, and in the ensuing quarrel, one of the patrol officers pulled out his service weapon and fired.

After the clash, 7 people from the tribe of former MP Mhill Fufi were escorted to the police station. Meanwhile, security cameras near the scene have been seized and it is expected that the following figure will be revealed as to how this collision took place. The Rapid Intervention Forces and the General Director of the State Police, Ardi Veliu and the Director of the Criminal Police, Tonin Vocaj, went to the scene from Tirana.

* From the preliminary reports it was reported that 4 people shot at the police officers and then the police responded. It was said that the 3 brothers Gentian Fufi, Besmir Fufi (Gjoni) and Rudolf Fufi were escorted to the police this morning and then released, leading to the clash. It was initially said that police officers were on patrol in the city center and attempted to stop the perpetrators’ car for verification. The latter were previously told that they did not obey the search warrants by not stopping, the police followed them and after the physical conflict it was reported that the event had degraded in the use of weapons.