SPAK ka njoftuar sot se ka zbardhur dy vrasje të bujshme që kanë tronditur vendin vite më parë. Bëhet fjalë për vrasjet e Vajdin Lamajt dhe Klodjan Saliut para disa vitesh.

SPAK akuzon Emiljano Shullazin, Lul Berishën dhe bandat e tyre si të përfshira në këto dy ngjarje.

Rihapja e hetimeve ka ardhur pas dëshmisë së të penduarit Luftar Reçi. Lul Berisha dhe Plarent Dervishaj (kunati i Berishës) aktualisht janë shpallur në kërkim ndërkombëtar, ndërsa Indrit Taullai, Luftar Reçi (i penduar), Viktor Ymeri dhe Emiljano Shullazi janë arrestuar. Ndërkohë është urdhëruar ndalimi për Indrit Rusin.

Hetimet për këto dy ngjarje ishin pezulluar për moszbulim të autorëve, por më pas, pas dëshmisë së të penduarit është bërë e mundur zbardhja e vrasjes së Klodjan Saliut, Vajdin Lamajt, ku vdiq dhe miku i tij A. Arsi. SPAK ka rifilluar hetimet dhe ka vendosur bashkimin e tyre në një procedim të vetëm.

Hetimi për këto vrasje është bashkuar në një të vetëm, sepse Lul Berisha dhe Emiljano Shullazit dhe bandat e tyre akuzohen se kanë bashkëpunuar për vrasjen Vajdin Lamajt dhe Artan Arsit në ashensor në banesën e tij. Ndërkohë Lul Berisha akuzohet gjithashtu dhe për vrasjen e Klodjan Saliut.

SPAK has announced today that it has uncovered two sensational murders that shocked the country years ago. It is about the murders of Vajdin Lamaj and Klodjan Saliu a few years ago.

SPAK accuses Emiliano Shullazi, Lul Berisha and their gangs of being involved in these two events.

The reopening of the investigation came after the testimony of the penitent Luftar Reçi, reports Report TV. Lul Berisha and Plarent Dervishaj (Berisha’s brother-in-law) are currently on the international wanted list, while Indrit Taullai, Luftar Reçi (repentant), Viktor Ymeri and Emiljano Shullazi have been arrested. Meanwhile, a ban has been ordered on Indrit Rusin.

Investigations into these two events were suspended for not discovering the perpetrators, but then, after the testimony of the penitent, it became possible to uncover the murder of Klodjan Saliu, Vajdin Lamaj, where his friend A. Arsi also died. The SPAK has resumed investigations and decided to join them in a single proceeding.

The investigation into these murders has been united into one, because Lul Berisha and Emiliano Shullazi and their gangs are accused of collaborating in the murder of Vajdin Lamaj and Artan Arsi in the elevator in his apartment. Meanwhile, Lul Berisha is also accused of killing Klodjan Saliu.

The fatal accident of December 2, the second victim lost his life in the hospital

On December 2, a vehicle carrying four young people went off the road in Debar, killing 34-year-old Mirjan Basha at the scene and seriously injuring three other young people.

Today, as a result of this accident, 23-year-old Ilir Mena lost his life.

The latter was transported by helicopter to the Trauma Hospital, but after several days in resuscitation, he could not escape serious injuries.

At the Trauma Hospital, there are still two other young people injured by this accident, where one of them is in serious condition.