Policia e Elbasanit ka identifikuar dhe shpallur në kërkim njërin prej autorëve të vrasjes së trefishtë në aksin Elbasan-Metalurgji më datë 29 dhjetor 2018.

Në këtë ngjarje mbetën të vrarë Endrit Alibej, Arben Dylgjeri dhe turku Erdal Durunay.

Burime bëjnë me dije se personi i dyshuar se mori pjesë në atë që u quajt masakra e Bradasheshit është Mikael Qosja, i cili tashmë kërkohet nga policia.

“Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, pas një pune të mirëfilltë hetimore bënë të mundur identifikimin e një prej autorëve të ngjarjes së ndodhur në datën 29.12.2018, në fshatin Bradashesh, Elbasan, ku mbetën të vrarë me armë zjarri shtetasit E. A., A. D. dhe T. D. Si rezultat i hetimeve të kryera, nga Seksioni për Hetimin e Krimeve Kundër Personit në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan u bë shpallja në kërkim ndërkombëtar e autorit të dyshuar, shtetasi:

M. Q., 35 vjeç, i dyshuar për veprat penale “Vrasje në rrethana të tjera cilësuese” e kryer në bashkëpunim dhe “Armëmbajtja pa leje”, bën me dije policia.

Atentati

Ngjarja e rëndë ndodhi në orët e mbrëmjes së datës 29 dhjetor, ku Endrit Alibej, Arben Dylgjeri dhe turku Durunay ndodheshin në një automjet duke u kthyer nga një prej restoranteve aty pranë. Ndërkohë që u futën në kryqëzim mjetit iu pre rruga dhe në drejtim të tyre u qëllua disa dhjetra herë duke i lënë të vdekur në vend.

Policia dyshoi se ngjarja ndodhi për shkak të prishjes së pazareve të drogës duke vijuar hetimet në këtë drejtim.

Vrasja dhe arrestimi i Erion Alibejt

Ngjarjet e rënda në Elbasan që lidheshin me këtë atentat do të riktheheshin verën e vitit të shkuar ku u vranë brenda pak ditësh Emiljano Ramazanit dhe Regis Runaj.

Në lidhje me këto vrasje prokuroria akuzoi Erion Alibejn, vëllain e Endrit Alibejt të ekzekutuar në atentatin e 29 dhjetorit. Erion Alibej u arrestua në 18 shtator të vitit të shkuar pikërisht për këto dy vrasje.

“Në kuadër të hetimeve është lidhur një marrëveshje bashkëpunimi mes një shtetasi dhe organit të prokurorisë. Bashkëpunëtori i drejtësisë, por edhe personat e tjerë të pyetur gjatë hetimeve, kanë konfirmuar dyshimin se Erion Alibej është porositës i vrasjes së Emiljano Ramazanit dhe Regis Runaj. Ka të dhëna që këto ngjarje kanë për motiv gjakmarrjen për vrasjen e shtetasit Endrit Alibej, ngjarje kjo e ndodhur në vitin 2018 në Elbasan”, thuhet në dosjen hetimore në lidhje me arrestimin e tij.

Ja komunikata e Drejtorisë së Policisë Elbasan:

Elbasan

Vijon puna hetimore për zbardhjen e ngjarjeve kriminale të ndodhura më parë.

Identifikohet dhe shpallet në kërkim ndërkombëtar një nga autorët e vrasjes së trefishtë të ndodhur në vitin 2018, në Elbasan.

Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, pas një pune të mirëfilltë hetimore bënë të mundur identifikimin e një prej autorëve të ngjarjes së ndodhur në datën 29.12.2018, në fshatin Bradashesh, Elbasan, ku mbetën të vrarë me armë zjarri shtetasit E. A., A. D. dhe T. D.

Si rezultat i hetimeve të kryera, nga Seksioni për Hetimin e Krimeve Kundër Personit në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan u bë shpallja në kërkim ndërkombëtar e autorit të dyshuar, shtetasi:

M. Q., 35 vjeç, i dyshuar për veprat penale “Vrasje në rrethana të tjera cilësuese” e kryer në bashkëpunim dhe “Armëmbajtja pa leje”.

Në drejtimin e Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan vijojnë veprimet hetimore për dokumentimin e plotë ligjor të kësaj ngjarjeje, identifikimin dhe kapjen edhe të personave të tjerë të implikuar në këtë ngjarje.

Elbasan Police has identified and declared wanted one of the perpetrators of the triple murder on the Elbasan-Metallurgy axis on December 29, 2018.

Endrit Alibej, Arben Dylgjeri and the Turk Erdal Durunay were killed in this event.

Sources suggest that the person suspected of taking part in what was called the Bradashesh massacre is Mikael Qosja, who is already wanted by the police.

“The investigative structures of the Local Police Directorate of Elbasan, under the direction of the Prosecution at the Court of First Instance Elbasan, after a thorough investigative work made it possible to identify one of the perpetrators of the event that occurred on 29.12.2018, in the village of Bradashesh, Elbasan, where the citizens EA, AD and TD were killed with firearms.

M. Q., 35 years old, suspected of the criminal offenses “Murder in other qualifying circumstances” committed in collaboration and “Illegal possession of weapons”, the police informs.

Assassinations

The serious incident happened in the evening hours of December 29, where Endrit Alibej, Arben Dylgjeri and the Turk Durunay were in a vehicle returning from one of the nearby restaurants. As they entered the intersection, the vehicle was cut off and shot at them dozens of times, leaving them dead on the spot.

Police suspected that the incident occurred due to the disruption of drug deals while continuing investigations in this regard.

The murder and arrest of Erion Alibej

The serious events in Elbasan related to this assassination would return last summer where Emiliano Ramazani and Regis Runaj were killed within a few days.

In connection with these murders, the prosecution charged Erion Alibej, the brother of Endrit Alibej, executed in the December 29 assassination. Erion Alibej was arrested on September 18 last year for these two murders.

“In the framework of the investigation, a cooperation agreement has been concluded between a citizen and the prosecution body. The collaborator of justice, but also other persons interrogated during the investigation, have confirmed the suspicion that Erion Alibej is the mastermind of the murder of Emiliano Ramazan and Regis Runaj. “There are data that these events are motivated by blood feuds for the murder of citizen Endrit Alibej, an event that occurred in 2018 in Elbasan”, it is said in the investigative file regarding his arrest.

Here is the press release of the Elbasan Police Directorate:

Elbasan

Investigative work continues to uncover criminal events that have occurred before.

One of the perpetrators of the triple murder that took place in 2018, in Elbasan, is identified and declared internationally wanted.

The investigative structures of the Local Police Directorate of Elbasan, under the direction of the Prosecution at the Court of First Instance Elbasan, after a thorough investigative work made it possible to identify one of the perpetrators of the event that occurred on 29.12.2018, in the village of Bradashesh, Elbasan , where citizens EA, AD and TD were killed with firearms

As a result of the investigations carried out by the Section for Investigation of Crimes against the Person in the Local Police Directorate of Elbasan, the international wanted person was declared the suspected perpetrator, a citizen:

M. Q., 35 years old, suspected of the criminal offenses “Murder in other qualifying circumstances” committed in collaboration and “Illegal possession of weapons.”

Under the direction of the Prosecution at the Court of First Instance Elbasan, investigative actions continue for the full legal documentation of this event, identification and arrest of other persons implicated in this event.