Disa piratë vendas kanë rrëmbyer në Nigeri një anije, e cila është në pronësi të një kompanie shqiptare ‘STEVIA’.

TIRANË- Disa piratë vendas kanë rrëmbyer në Nigeri një anije, e cila është në pronësi të një kompanie shqiptare ‘STEVIA’.

Mësohet se peng janë marrë 8 persona, nga të cilat 6 janë konfirmuar se janë shtetas ukrainas, ndërsa kombësia e 2 personave të tjerë nuk dihet, por dyshohet të jenë shqiptarë.

Ngjarja ka ndodhur të mërkurën, 28 milje detare përkatësisht 51.8 kilometra larg brigjeve të Nigerisë e ndërsa sot është konfirmuar kombësia e 6 personave të rrëmbyer.

Oleg Nikolenko, zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Ukrainës tha se nisur nga fakti që bëhet fjalë për një anije mallrash shqiptare ‘STEVIA’ , dy qeveritë, ajo ukrainase dhe shqiptare po punojnë për të shpëtuar të rrëmbyerit.

Gjiri i Guinesë është rajoni më aktiv ekonomik dhe i pasur me naftë i Afrikës. Aktiviteti i piratëve në rajon është rritur në vitet e fundit. Më e fundit ishte në korrik ku u rrëmbyen 6 marinarë ukrainas në Gjirin e Guinesë, por u kthyen shëndoshë e mirë në shtëpi më 7 shtator, pra kaluan rreth 1 muaj e gjysmë në robëri.

Some local pirates have hijacked a ship in Nigeria, which is owned by an Albanian company ‘STEVIA’.

TIRANA- Some local pirates have hijacked a ship in Nigeria, which is owned by an Albanian company ‘STEVIA’.

It is learned that 8 people were taken hostage, of which 6 were confirmed to be Ukrainian citizens, while the nationality of the other 2 persons is not known, but it is suspected that they are Albanians.

The incident happened on Wednesday, 28 nautical miles, respectively 51.8 kilometers off the coast of Nigeria, while today the nationality of 6 abducted people has been confirmed.

Oleg Nikolenko, spokesman for the Ukrainian Ministry of Foreign Affairs, said that given the fact that it was an Albanian cargo ship ‘STEVIA’, the two governments, the Ukrainian and Albanian, were working to rescue the abductees.

The Gulf of Guinea is the most economically active and oil-rich region of Africa. Pirate activity in the region has increased in recent years. The most recent was in July when 6 Ukrainian sailors were abducted in the Gulf of Guinea, but returned home safe and sound on September 7, so they spent about a month and a half in captivity.