Pas kaq muajsh pa të ardhura nga turizmi, destinacione në mbarë botën po bëjnë ç’është e mundur për të tërhequr vizitorët e frikësuar prej pandemisë së koronavirusit.

Cancuni në juglindje të Meksikës ka nisur fushatën “2 në një” me dy netë qëndrimi falas për çdo dy netë të paguara dhe rimbursim për një biletë avioni që klientët të marrin dikë me vete.

Në Tajlandë, hoteli i luksit Cape Fahn, ofron super oferta për vilat e tij të shtrenjta me pishina. Bullgaria nuk u merr para të huajve për çadrat e plazhit dhe shezlongët; në Gjenevë është ndërmarrë nisma “Geneva Boxes”, e cila sjell paketa me qëndrim në hotel dhe eksperienca në qytet me ulje deri në 65%.

Por që t’i bindë vizitorët se është një destinacion i sigurt, Uzbekistani ka shkuar deri aty sa të ofrojë një pagesë të majme për vizitorët që infektohen nga koronavirusi gjatë pushimeve atje. Për turistët që preken nga Covid-19 ndërsa pushojnë në këtë vend, premtohet shuma e 3.000 dollarëve.

Burimi: CNN

After so many months without tourism revenue, destinations around the world are doing what they can to attract visitors scared of the coronavirus pandemic.

Cancuni in southeastern Mexico has launched a “2 in 1” campaign with two free overnight stays for every two nights paid and a refund for a plane ticket so customers can take someone with them.

In Thailand, the luxury hotel Cape Fahn, offers super offers for its expensive villas with pools. Bulgaria does not charge foreigners for beach tents and sunbeds; in Geneva, the “Geneva Boxes” initiative has been undertaken, which brings hotel accommodation packages and city experiences at a discount of up to 65%.

But to convince visitors that it is a safe destination, Uzbekistan has gone so far as to offer a hefty fee for visitors who become infected with the coronavirus during their holidays there. For tourists affected by Covid-19 while vacationing in this country, the sum of $ 3,000 is promised.