Dy ditë më parë autoritet në Rusi kanë shkatërruar një grup kriminal të kryesuar nga shefi i departamentit rajonal të Policisë së Trafikut, Aleksei Safonov.

Hetimet kishin nisur nga dyshimet e lindura për korrupsion në radhët e zyrtarëve të lartë. Përveç kreut të UGIBDD, gjashtë persona të tjerë janë të përfshirë në çështjen penale. Gjatë operacionit u sekuestruan shuma të mëdha parash, makina të shtrenjta dhe sende të tjera luksoze.

E pazakonta në këtë operacion është ajo që gjeti policia në shtëpinë e Safonov. Në banesën e tij, tualetet ishin kompletuar me mobilie të arta. Por ai hodhi poshtë akuzat se paratë ishin grumbulluar aktiviteti kriminal duke thënë se ato i përkisnin gruas së tij.

Deputeti Alexander Khinshtein the se pret që lufta kundër korrupsionit në radhët e Ministrisë së Punëve të Brendshme të vijojë, si në shkallë kombëtare ashtu edhe në shkallën e Territorit të Stavropolit.

Dy ditë më parë autoritet në Rusi kanë shkatërruar një grup kriminal të kryesuar nga shefi i departamentit rajonal të Policisë së Trafikut, Aleksei Safonov.

Hetimet kishin nisur nga dyshimet e lindura për korrupsion në radhët e zyrtarëve të lartë. Përveç kreut të UGIBDD, gjashtë persona të tjerë janë të përfshirë në çështjen penale. Gjatë operacionit u sekuestruan shuma të mëdha parash, makina të shtrenjta dhe sende të tjera luksoze.

E pazakonta në këtë operacion është ajo që gjeti policia në shtëpinë e Safonov. Në banesën e tij, tualetet ishin kompletuar me mobilie të arta. Por ai hodhi poshtë akuzat se paratë ishin grumbulluar aktiviteti kriminal duke thënë se ato i përkisnin gruas së tij.

Deputeti Alexander Khinshtein the se pret që lufta kundër korrupsionit në radhët e Ministrisë së Punëve të Brendshme të vijojë, si në shkallë kombëtare ashtu edhe në shkallën e Territorit të Stavropolit.

Two days ago, the authorities in Russia destroyed a criminal group led by the head of the regional department of the Traffic Police, Alexei Safonov.

Investigations had been launched on suspicion of corruption in the ranks of senior officials. In addition to the head of the UGIBDD, six other persons are involved in the criminal case. Large sums of money, expensive cars and other luxury items were seized during the operation.

Unusual in this operation is what the police found in Safonov’s house. In his apartment, the toilets were complete with gold furniture. But he denied allegations that the money had been collected in criminal activity, saying it belonged to his wife.

MP Alexander Khinshtein said he expects the fight against corruption in the ranks of the Ministry of Internal Affairs to continue, both at the national level and at the level of the Stavropol Territory.