Gjykata e Tiranës ka dënuar me 15 vite burg ish-policin Nevaldo Hajdaraj, i cili u shpall fajtor për vrasjen e Klodian Rashës me plumb pas shpine.

Gjithsesi, Hajdari do të qendrojë në qeli vetëm 10 vite, për shkak se ka përfituar ulje me 1/3 për shkak të gjykimit të shkurtuar.

Më herët Gjatë seancës së sotme, avokati i Hajdarajt kërkoi ndryshim të veprës penale, nga vrasje me dashje në “Vrasje në tejkalim të mbrojtjes së nevojshme” si dhe kërkoi të dënohet në minimum.

Ndërkohë, vetë Hajdaraj nuk foli, por avokati shprehu pendesë.

Kujtojmë se i riu Klodian Rasha u ekzekutua nga polici në 8 dhjetor të vitit 2020 vetëm se shkeli orën policore të vendosur gjatë pandemisë.

Ai u qëllua me plumb pas shpine, ndërsa vendi u përfshi në protesta masive, që çuan në dorëheqjen e ministrit Sandër Lleshaj.

Vendimi është kundërshtuar nga familjarët e të ndjerit, të cilët prisnin dënim më të ashpër

The Tirana court has sentenced former police officer Nevaldo Hajdaraj to 15 years in prison, who was found guilty of killing Klodian Rasha with a bullet in the back.

Anyway, Hajdari will stay in the cell only 10 years, because he has received a reduction of 1/3 due to the shortened trial.

Earlier during today’s hearing, Hajdaraj’s lawyer demanded a change of criminal offense, from premeditated murder to “Murder in excess of the necessary protection” and demanded a minimum sentence.

Meanwhile, Hajdaraj himself did not speak, but the lawyer expressed remorse.

Recall that young Klodian Rasha was executed by police on December 8, 2020 only for violating the curfew set during the pandemic.

He was shot in the back, while the country was involved in mass protests, which led to the resignation of Minister Sander Lleshaj.

The decision was opposed by the relatives of the deceased, who were expecting a harsher sentence