Ish-oficeri i policisë në Minneapolis i parë në një video me gjurin e tij në qafën e George Floyd është arrestuar dhe po përballet me akuzën për vrasje.

Oficeri, Derek Chauvin, u mor në paraburgim të Premten nga Bureau në Minesota , tha komisioneri i Departamentit të Sigurisë Publike në Minesota, John Harrington në një konferencë shtypi.

Oficeri me veprimin e tij shkaktoi vdekjen e qytetarit, çka solli protesta masive në të gjithë vendin.

Qytetarët arritën të digjnin komisariatin e policisë, për të kërkuar drejtësi mbi Floyd.

Me pankarta në duar dhe të vendosur për drejtësi ata duket se ia dolën. Megjithatë deri në një vendim të formës së prerë qytetarët vazhdojnë protestën masive në të gjithë qytetin.

Burimi: CNN

The former Minneapolis police officer first seen in a video with his knee on George Floyd’s neck has been arrested and is facing murder charges.

Officer Derek Chauvin was taken into custody Friday from the Bureau in Minnesota, Minnesota Public Security Department commissioner John Harrington told a news conference.

The officer’s action caused the death of the citizen, which led to mass protests across the country.

Citizens managed to burn the police station to seek justice for Floyd.

With placards in their hands and determined for justice, they seem to have succeeded. Yet until a final decision, citizens continue to protest en masse throughout the city.

Source: CNN