Princi Philip ka treguar mirënjohjen për tre anëtarë të stafit të tij të ngushtë, duke i përfshirë ata në testament.

Duka i Edinburgut la një pasuri prej mbi 40 milionë eurosh, kur u nda nga jeta muajin e kaluar në moshën 99-vjeçare, vetëm disa javë para 100-vjetorit të lindjes.

“Ndryshe nga monarkët e tjerë, Princi Philip do të jetë bujar me tre punonjësit që u kujdesën për të”, thanë disa burime të brendshme nga pallati mbretëror.

Teksa pjesa më e madhe e pasurisë do t’i kalojë mbretëreshës Elisabeth, në testament ai ka përfshirë edhe nipërit, madje edhe Princin Harry, pavarësisht kritikave të tij publike ndaj familjes mbretërore.

Ndërkohë, katër fëmijëve të tij, Princit Charles, Princeshës Anne, Princit Edward dhe Princit Andrew iu është thënë se mund të përzgjedhin nga koleksioni prej 13,000 librash në bibliotekën e tij në Pallatin Buckingham.

Prince Philip has shown gratitude to three members of his close staff, including them in the will.

The Duke of Edinburgh left a fortune of over 40 million euros when he passed away last month at the age of 99, just weeks before his 100th birthday.

“Unlike other monarchs, Prince Philip will be generous with the three employees who took care of him,” said some insiders from the royal palace.

While most of the fortune will pass to Queen Elisabeth, he has included grandchildren and even Prince Harry in his will, despite his public criticism of the royal family.

Meanwhile, his four children, Prince Charles, Princess Anne, Prince Edward and Prince Andrew, have been told they can select from a collection of 13,000 books in his library at Buckingham Palace.