Forcat Speciale dhe policia kanë zmbrapsur me spraj dhe gaz lotsjellës protestuesit para Kryeministrisë. Ndërkohë, situata vijon të jetë e tensionuar, teksa qindra protestues kanë tentuar të hapin dyert e Kryeministrisë.

Ata kanë qëlluar me sende të forta efektivët e policisë, si dhe kanë thyer dyert e godinës, në tentativë për të hyrë brenda, por janë zmbrapsur nga Forcat Speciale, që kanë mbërritur para Kryeministrisë, duke e rrethuar godinën.

Nga protesta raportohet se janë lënduar deri më tani 9 efektivë, të cilët kanë përfunduar në spital. Efektivët kanë marrë dëmtime në kokë dhe në këmbë, ndërkohë që nga radhët e protestuesve nuk ka të dëmtuar.

Protesta e sotme u thirr nga shumë qytetarë dhe aktorë të shoqërisë civile për të protestuar pas vrasjes nga policia të të riut Klodian Rasha mëngjesin e djeshëm.

Një efektiv policie e qëlloi për vdekje 25-vjeçarin 50 metra larg oborrit të shtëpisë së tij, pasi i riu nuk iu përgjigj thirrjeve për të ndaluar. Rasha gjeti vdekjen nga 2 plumba pas shpine, teksa përpiqej të largohej me shpejtësi, ndërsa efektivi që kreu vrasjen u arrestua në orët e mëvonshme. Në deklaratën që ai dha para SHÇBA u shpreh se ‘iu duk se i riu kishte armë’.

Protestuesit kërkojnë dorëheqjen e ministrit Sandër Lleshaj, ndërsa hedhin vazhdimisht parulla kundër qeverisë.

 

Special forces and police repulsed protesters in front of the Prime Minister’s Office with tear gas and tear gas canisters. Meanwhile, the situation continues to be tense, as hundreds of protesters have tried to open the doors of the Prime Ministry.

They fired hard objects at the police officers, as well as broke the doors of the building, in an attempt to enter, but were repulsed by the Special Forces, who arrived in front of the Prime Minister’s Office, surrounding the building.

From the protest it is reported that 9 members have been injured so far, who have ended up in hospital. The protesters received head and leg injuries, while no one was injured in the protests.

Today’s protest was called by many citizens and civil society actors to protest after the murder by police of young Klodian Rasha yesterday morning.

A police officer shot dead the 25-year-old 50 meters away from the yard of his house, after the young man did not answer the calls to stop. Rasha was found dead by 2 bullets in the back as he tried to flee quickly, while the officer who committed the murder was arrested in the later hours. In a statement he gave to the CIA, he said that “it seemed to the young man that he had a weapon”.

Protesters demand the resignation of Minister Sander Lleshaj, while constantly chanting slogans against the government.