Dje në të gjitha mediat zvicerane është raportuar për vrasjen e një gruaje të re, 24 vjeçe, nga vjehrri i saj 56-vjeçar në Pratteln të Kantonit Baselland. Mësohet se autori i krimit dhe viktima ishin shtetas kosovarë.

Sipas mediave zvicerane, autori i dyshuar i krimit makabër është 56-vjeçari, Bamir T., i cili është arrestuar nga policia në vendin e krimit, ndërsa viktima është identifikuar si Adelina T., 24-vjeçe.

Vjehrri dhe djali i tij 27 jetonin me të shoqen e këtij të fundit dhe me nipin 4 vjeçar deri një vit më parë, transmeton albinfo.ch. Pastaj familja e re ishte zhvendosur në shtëpinë e tyre, afër shtëpisë së babait dhe kanë ruajtur lidhjet e ngushta familjare. “Gjyshja shpesh kujdesej për djalin”, thotë një fqinj.

Por, mbetet e paqartë përse kosovari 56-vjeçar e ka vrarë nënën e nipit të tij. Një përfaqësues i familjes ka thënë për blick.ch se “ai mund të ketë vepruar në vetëmbrojtje. Ndoshta nusja e ka sulmuar, pasi edhe ai ishte plagosur, në dorë.

Policia e Kantonit Bazel-Landschaft ka deklaruar se viktima është vrarë me thikë.

Sfondi i mosmarrëveshjes mund të ketë qenë divorci i planifikuar në mes të çiftit të ri, përcjell albinfo.ch. Djali i 56 vjeçarit kishte marrë fshehurazi një avokat për të bërë divorcin, thonë anëtarë të familjes.

Në momentin kur nusja ka marrë vesh për planin e të shoqit, ajo thuhet se ka shkuar te vjehrra me djalin e saj dhe mund ta ketë fajësuar për problemet e saj martesore.

Mosmarrëveshja pastaj përfundimisht është përshkallëzuar. Sipas përfaqësuesit të familjes, gjyshja e ka marrë djalin dhe ka ikur nga banesa kur ka filluar zënka pasi që djali nuk duhej të vëzhgonte përshkallëzimin.

Gruaja e 56 -vjeçarit dhe tre djemtë e tij tani kanë frikë nga gjakmarrja, shpjegon përfaqësuesi i familjes”.

Lagjja është në gjendje shoku. Aty personi tashmë i dyshuar për vrasje njihet si një njeri i sjellshëm dhe i dobishëm, transmeton albinfo.ch. “Unë mund të shpresoj vetëm se ishte vërtet vetëmbrojtje”, thotë njëri ndër fqinjët.

The background of the dispute may have been the planned divorce between the young couple, albinfo.ch reports. The 56-year-old’s son had secretly hired a lawyer to file for divorce, family members say.

The moment the bride finds out about her husband’s plan, she is said to have gone to her mother-in-law with her son and may have blamed her for her marital problems.

The dispute was then eventually escalated. According to the family representative, the grandmother took the boy and ran away from the apartment when the quarrel started because the boy did not have to observe the escalation.

The 56-year-old woman and his three sons are now afraid of blood feuds, the family representative explains.

The neighborhood is in shock. There, the person already suspected of murder is known as a kind and useful man, reports albinfo.ch. “I can only hope it was really self-defense,” said one neighbor.