Ajo që ndodhi në ndeshjen mes Vllaznisë dhe Shiroki Brijeg mbrëmjen e djeshme në Bosnjë mund të karakterizohet si skandal dhe për t’u futur në rekordet e librit Guinnes. Arbitri rus Aleksei Matyunin nxori 12 kartona të verdhë dhe dy të kuq vetëm për ekipin shkodran, duke përfshirë dhe ndëshkimin e trajnerit dhe zv/trajnerit të Vllaznisë.

Arbitrimi ishte i njëanshëm dhe kjo dhe në momentin e dhënies së penalltisë kundër Vllaznisë, të cilët ishin tejet të diskutueshme. Por jo vetëm kaq po të shikosh statistikat janë dhënë 11 faulla kundër kuqebluve, 12 të verdha dhe 2 të kuqe, ndërsa ndaj ekipi boshnjak vetëm 4 të verdha, për 9 faulla të shkaktuara, ku në ndonjë prej mund të nxirrej dhe automatikisht dhe kartoni i kuq.

Pas ndeshjes, trajnerin Brdariç u pa mjaft i tensionuar dhe i tronditur duke sulmuar ashpër arbitrin e ndeshjes.

“Ne humbëm sot një ndeshje, e cila ishte e balancuar për mua, nuk e di se çfarë ndodhi me gjyqtarët por humbën kontrollin në çdo gjë. Gjyqtari ishte kundër nesh, nuk e pranoj këtë ndeshje, ishte e paligjshme. Nuk mund ta besoj sa herë ishte kundër nesh gjyqtari. Skuadra luajti mirë, në momentin e duhur bëmë gjënë e duhur. Më vjen keq ta them, por lojtarët e mi luajtën kundër 12 vetave mbrëmjen e sotme, dhe të luash kundër 12 vetave është shumë e vështirë. Nisëm që nga fillimi me pretendimet, më pas gjithçka u bë edhe më serioze. Kemi të gjitha shanset për ndeshjen e kthimit, ndoshta do të kemi një gjyqtar më të mirë dhe ndeshje më të mirë dhe do të kalojmë. Luftuam shumë mirë sot, lojtarët kishin plan të mirë si të luanin kundër tyre”, tha Brdariç.

Ndeshja e Konferenca Cup mes NK Siroki Brijeg- Vllaznia përfundoi 3-1. Golat u shënuan me dy penallti nga Staniç ‘42 (11-m), ‘53 (11-m), Juliç ’77. Ndërsa për ekpin shkodran golin e vetëm e shënoi Çoba “92. Ndeshja e kthimit është të enjten e ardhshme.

What happened in the match between Vllaznia and Shiroki Brijeg last night in Bosnia can be characterized as a scandal and to enter the Guinness Book of Records. Russian referee Alexei Matyunin issued 12 yellow and two red cards only for the Shkodra team, including the penalty of the coach and deputy coach of Vllaznia.

The arbitration was one-sided and this at the time of the penalty against Vllaznia, which were highly controversial. But not only that, if you look at the statistics, 11 fouls were given against the red and blues, 12 yellow and 2 red, while against the Bosnian team only 4 yellow, for 9 fouls caused, where in any of them could be drawn and automatically the card of red.

After the match, coach Brdaric was seen quite tense and shocked by fiercely attacking the referee of the match.

“We lost a match today, which was balanced for me, I do not know what happened to the referees but they lost control of everything. The referee was against us, I do not accept this match, it was illegal. I can not believe how many times the judge was against us. The team played well, at the right moment we did the right thing. Sorry to say, but my players played against 12 people tonight, and playing against 12 people is very difficult. We started from the beginning with the claims, then everything became even more serious. We have all the chances for the return match, maybe we will have a better referee and better match and we will pass. “We fought very well today, the players had a good plan on how to play against them,” said Brdaric.

The Conference Cup match between NK Siroki Brijeg- Vllaznia ended 3-1. Goals were scored with two penalties by Stanic ‘42 (11-m), ‘53 (11-m), Julic ’77. While for the team from Shkodra, the only goal was scored by Çoba “92. The return match is next Thursday.