Policia e Dibrës njofton se ka nisur procedimin pènal për dy persona, një ish-drejtor shkolle dhe drejtoreshën e zyrës arsimore, për shkak se kjo e fundit i ka dhënë rrogë titullarit, në një kohë kur ky i fundit ndodhej jashtë vendit.

”Shtetasja B. D. ka paguar shtetasin A. D., gjatë periudhës që ai nuk ka qenë brenda territorit të Republikës së Shqipërisë. Sipas verifikimeve të kryera shtetasi A. D. është larguar nga territori i Republikës së Shqipërisë në vitin 2019 dhe ka përfituar paga në mënyrë të padrejtë”, njofton policia.

Njoftimi i plotë i policisë:

Specialistët e Seksionit për Hetimin e Krímit Ekonomik e Financiar në DVP Dibër kanë filluar procedimin pènal në gjendje të lirë për shtetasit:

A. D., 25 vjeç, banues në Selishtë, Dibër, ish-drejtor në shkollën 9-vjeçare Selishtë, i dyshuar për kryerjen e veprave pènale “Vjèdhja duke shpërdoruar detyrën” dhe “Shpërdorim i detyrës”.

B. D., 39 vjeçe, banuese në Peshkopi, Dibër, me detyrë drejtore në Zyrën Vendore Arsimore Peshkopi, e dyshuar për kryerjen e veprës pènale “Shpërdorim i detyrës”.

Procedimi pènal ndaj shtetasve të lartpërmendur ka filluar pasi nga veprimet hetimore të kryera ka rezultuar se shtetasja B. D. ka paguar shtetasin A. D., gjatë periudhës që ai nuk ka qenë brenda territorit të Republikës së Shqipërisë. Sipas verifikimeve të kryera shtetasi A. D. është larguar nga territori i Republikës së Shqipërisë në vitin 2019 dhe ka përfituar paga në mënyrë të padrejtë.

Materialet hetimore u referuan në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Dibër, për veprime të mëtejshme.

Dibra police announces that they have started criminal proceedings against two people, a former school director and the director of the education office, because the latter paid the head of the head, at a time when the latter was abroad.

The citizen B. D. paid the citizen A. D., during the period that he was not within the territory of the Republic of Albania. According to the verifications carried out, the citizen A. D. left the territory of the Republic of Albania in 2019 and received salaries unfairly “, the police announces.

Full police report:

Specialists of the Section for Investigation of Economic and Financial Crime in DVP Dibër have started criminal proceedings in a state of freedom for citizens:

A. D., 25 years old, resident in Selishte, Dibër, former director of the 9-year school in Selishte, suspected of committing the criminal offenses “Theft by abusing duty” and “Abuse of duty”.

B. D., 39 years old, resident in Peshkopi, Dibër, acting director of the Local Education Office Peshkopi, suspected of committing the criminal offense “Abuse of duty”.

The criminal proceedings against the above-mentioned citizens started after the investigative actions carried out showed that the citizen B. D. paid the citizen A. D., during the period that he was not within the territory of the Republic of Albania. According to the verifications performed, the citizen A. D. left the territory of the Republic of Albania in 2019 and received salaries unfairly.

The investigative materials were referred to the Prosecution at the Court of First Instance Debar, for further action.