Një shkencëtar rus i cili punoi për zbulimin e një vaksinë kundër Covid 19, është gjetur i vdékur në rrethana misterioze në Shën Petersburg.

Sipas mediave, Alexander ‘Sasha’ Kagansky, 45 vjeç i njohur për punën e tij në luftimin e kancerit, u raportua se kishte rënë nga një dritare e katit të 14-të të një ndërtese të lartë banimi.

Ai gjithashtu kishte një plagë me thìkë në trup, sipas Moskovsky Komsomolets (MK). Komiteti rus i Hetimeve ka hapur një hetim për vrásje për vdékjen e Dr Kaganksy dhe një i dyshuar 45 vjeçar është ndaluar.

Dr Kagansky, profesor asistent në Vladivostok ka punuar në Edinburg për 13 vjet deri në 2017. Ai ishte kohët e fundit Drejtor i Qendrës për Mjekësi Gjenomike dhe Rigjeneruese në Universitetin Federal Lindor të Rusisë në Vladivostok, ku vazhdoi bashkëpunimin kërkimor me universitetin skocez.

Mediat raportojnë se, akademiku kishte zhvilluar një vaksinë kundër koronavirusit dhe se vdìq në rrethana të çuditshme.

Raporti nuk dha detaje të mëtejshme se në cilën prej një numri të vaksinave ndërkombëtare Covid-19 ai supozohej se kishte punuar. Sipas një raporti, policia beson se ka pasur një përleshje para se Kagansky të binte.

A Russian scientist who worked on the discovery of a vaccine against Covid 19 has been found dead in mysterious circumstances in St. Petersburg.

According to media reports, Alexander ‘Sasha’ Kagansky, 45, known for his work in fighting cancer, was reported to have fallen from a 14th-floor window of a high-rise apartment building.

He also had a stab wound to the body, according to Moskovsky Komsomolets (MK). Russia’s Investigative Committee has opened a murder investigation into the death of Dr Kaganksy, and a 45-year-old suspect has been arrested.

Dr. Kagansky, Assistant Professor at Vladivostok worked in Edinburgh for 13 years until 2017. He was most recently Director of the Center for Genomic and Regenerative Medicine at the Eastern Russian Federal University in Vladivostok, where he continued research collaboration with the Scottish University.

The media reports that the academic had developed a vaccine against the coronavirus and that he died under strange circumstances.

The report did not provide further details on which of a number of international Covid-19 vaccines he allegedly worked on. According to a report, police believe there was a scuffle before Kagansky fell.