Saimir Sula ndërroi jetë në një spital në Barcelonë të Spanjës, por trupi i pajetë i 33-vjeçarit shqiptar mbërriti në Tiranë, pa zemër.

Në maj të vitit 2020 i riu shkoi për test COVID-i dhe rezultoi negativ, ndërkohë që i bënë ekzaminime të tjera. Në dosjen e siguruar nga abcnews.al bëhet me dije se mungesa e zemrës në trupin e 33-vjeçarit u konstatua në Tiranë.

Është motra, Majinda Sula ajo që me insistimin e saj ka zbuluar mungesën e zemrës pasi trupi i vëllait të saj ka mbërritur me avion nga Spanja. Kjo është vërtetuar më pas ekzaminimi që trupit të të riut i është bërë në morgun e Tiranës.

Në dosjen hetimore zbulohet se ai i ka shkruar motrës mesazhe të dhimbshme si “Hajde më merrni, po më marrin frymën, po vdes”.Të nesërmen kur motra shkoi për ta marrë nga spitali, i komunikuan se zemra e tij kishte ndaluar.  Kjo ka bërë që Majlinda Sula të dyshonte, dhe urgjentisht ka kërkuar kartelën mjekësore.

Spitali i Barcelonës  e ka regjistruar vdekjen e shqiptarit, Saimir Sula, si natyrale dhe mjekët shqiptarë e kanë konstatuar mungesën e zemrës këtu.

Gjithashtu motra ka sqaruar se i vëllai ka mbërritur në Spanjë në shkurt të vitit 2020 për t’u punësuar. Motra sqaron se vëllai i saj mjekohej me antipsikotik edhe diazepan për gjumë. Siç thotë ajo, vëllai është ndjekur nga, psikiatria Ana Martin, duke shkuar çdo ditë në shtëpi, pra duke e ndjekur rregullisht me problematiken që kishte.

Majlinda deklaron se i riu, ka qenë përdorues i lëndëve narkotike, por vitin e fundit nuk konsumonte më, pasi kishte filluar mjekimin. Ndërkohë, pasditen e 8 majit 2020 Saimiri kishte temperaturë dhe shkoi në spital. Atje i verifikua se nuk kishte COVID, pasi testi doli negativ, megjithatë qëndroi në spital.

Spitali i Barcelonës  e ka regjistruar vdekjen e shqiptarit, Saimir Sula, si natyrale dhe mjekët shqiptarë e kanë konstatuar mungesën e zemrës këtu. Ndërkohë, motrës që ka zbuluar mungesën e zemrës pasi trupi i vëllait të saj ka mbërritur me avion nga Spanja.

 

A 33-year-old Albanian man who passed away in Spain has arrived in Tirana without a heart, an event which has shocked his family and the authorities.
The file states that 33-year-old Saimir Sula lived in Spain with his sister. In May 2020 Sula went for a COVID test and tested negative, underwent further examinations. The file states that the lack of heart was found in Tirana.

The serious incident happened at the ‘Hospital Del Mar’ in Barcelona Spain. Saimir Sula together with his sister Majlinda lived in this city for years. The file explains that Saimiri was suffering from mental problems because he had hallucinations and a psychiatrist went to him one day yes and one day not at home.

On the afternoon of May 8, 2020 Saimiri had a fever and went to the hospital. There he was verified that he did not have COVID, as the test came out negative, however he stayed in the hospital. The investigative file reveals that he wrote painful messages to his sister such as “Come on, take me, they are holding my breath, I am dying”. The next day when the sister went to pick him up from the hospital, they told her that his heart had stopped. This made Majlinda Sula suspicious, and she urgently asked for the medical card.

The Barcelona hospital has registered the death of the Albanian, Saimir Sula, as natural and the Albanian doctors have ascertained the lack of heart here. It was her sister’s insistence that revealed the lack of heart after her brother’s body arrived by plane from Spain.

Forensic medicine has stated that it cannot reach a conclusion on the cause of death as the heart is missing.

A criminal proceeding has been opened in the Tirana Prosecutor’s Office regarding this case with prosecutor Suela Salavaçi.