Njësia e Policisë Ekonomiko-Financiare të Guardia di Finanza në Varese, ka zbuluar 2 sera marihuane brenda të cilave kishte gjithsej mbi 1,700 bimë, rreth 40 kg marijuanë e gatshme. Në pranga u vunë dy persona, një me origjinë shqiptare dhe një tjetër me kombësi italiane.

Sipas asaj që raportojnë mediat vendase, marijuana u gjet në bodrumin e një vile luksoze në Vanzaghello, përcjell abcnews.al/

Të arrestuarit kishin përgatitur dy sera të kompletuara me gjithçka që duhej për kultivimin e marijuanës, si dhe të gjitha materialet që duheshin tashmë që ajo ishte bërë gati për t’u korrur.

Ambientet në fjalë u identifikuan si rezultat i analizimit të aktivitetit në disa ndërtesa në provincën Varese. Këto banesa, edhe pse nuk përdoreshin për aktivitete tregtare, kishin konsum të energjisë elektrike, gjatë natës, jo në përputhje me ato të zakonshmet.

Me vëzhgimet e mëtejshme, policia doli në përfundimin se në këto godina mund të ishin duke u kryer aktivitete të paligjshme. Po ashtu, dy të arrestuarit i nxori zbuluar aroma e fortë e bimëve që ndihej deri jashtë shtëpisë e përhapej në rrugë dhe në shtëpitë afër. Gjatë kontrolleve, përveç substancës narkotike, u sekuestrua gjithë materiali i përdorur për kultivim dhe 40 plumba.

Përveç kësaj, në shtëpinë e një personi tjetër me kombësi shqiptare, i cili shoqëronte një nga të arrestuarit në kohën e kontrollit, u sekuestruan para për rreth 9,000 euro, që konsiderohet të jenë të ardhurat e veprimtarisë tregtare.

Shqiptari tjetër u procedua në gjendje të lirë për tregti droge.

The Guardia di Finanza Economic-Financial Police Unit in Varese, has discovered 2 marijuana greenhouses inside which there were a total of over 1,700 plants, about 40 kg of ready-made marijuana. Two people were handcuffed, one of Albanian origin and another of Italian nationality.

According to local media reports, marijuana was found in the basement of a luxury villa in Vanzaghello, abcnews.al reports.

The detainees had prepared two greenhouses complete with everything needed for marijuana cultivation, as well as all the materials needed now that it was ready to be harvested.

The premises in question were identified as a result of activity analysis in several buildings in Varese province. These dwellings, although not used for commercial activities, had electricity consumption at night, not in accordance with the usual ones.

Upon further observations, the police concluded that illegal activities could be taking place in these buildings. Also, the two detainees were exposed to the strong smell of plants that could be felt outside the house and spread on the streets and in nearby houses. During the controls, except for the narcotic substance, all the material used for cultivation and 40 bullets were seized.

In addition, in the house of another person of Albanian nationality, who accompanied one of the detainees at the time of the search, money was seized for about 9,000 euros, which is considered to be the income of commercial activity.

The other Albanian was prosecuted at large for drug trafficking.