Gjykata Speciale dha masën e sigurisë “arrest me burg” për vëllezërit Eldi dhe Klement Çala, të cilët akuzohen për grabitjen në aeroportin e Rinasit me 9 prill të vitit të shkuar. Ata u arrestuan të enjten në një shtëpi me qira në Golem, ndërsa vendimi i kësaj të shtune është konfirmim i masës së sigurisë së dhënë më parë në mungesë menjëherë pas shpalljes në kërkim si autor të dyshuar.

Gjykata kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka rikonfirmuar arrestin me burg dhënë në mungesë ndaj dy vëllezërve Klement dhe Eldi Çala, të akuzuar si organizatorë të grabitjeve të bujshme të ndodhura në harkun kohor të 4 viteve në rrugën e Rinasit dhe brenda aeroportit.

Vendimi i kësaj të shtune ishte konfirmim i masës së sigurisë së një viti më parë kur u dha masa e sigurisë arrest me burg në mungesë në momentin që u shpallën si të dyshuar për grabitjen e bujshme të miliona eurove në Rinas.

Klement dhe Eldi Çala u arrestuan të enjten në Golem pasi policia zbuloi se ata qëndronin në një shtëpi me qira aty.
Gjatë operacionit, atyre iu sekuestruan 100 000 euro dhe tre pistoleta.

Në operacionin për kapjen e tyre u angazhuan 300 forca policore nga Departamenti i Policisë Kriminale, Forca e Posaçme Operacionale në Policinë e Shtetit, njësia speciale FAST Albania, RENEA dhe Drejtoritë Vendore te Policisë Durrës, Tiranë e Elbasan.

Vëllezërit Çala ndodheshin në kërkim prej një vit së bashku me Talo Çelën i dyshuar si bashkëpunëtor i tyre në krim.
Pas super-grabitjes së Rinasit, policia e shtetit ofroi një shpërblim prej 10 mijë eurosh për këdo që jepte informacion për kapjen tyre.

The Special Court issued a “jail arrest” order for the brothers Eldi and Clement Çala, who are charged with robbery at Rinas airport on April 9 last year. They were arrested on Thursday at a rented house in Golem, while this Saturday’s ruling is a confirmation of the previously granted absentee security measure shortly after the search warrant was issued.

The Court against Organized Crime and Corruption has reconfirmed the jail sentence given in absentia to two brothers Clement and Eldi Çala, accused of organizing the sensational robbery that took place over a period of 4 years on Rinas Road and inside the airport.

This Saturday’s ruling was a confirmation of a security measure a year ago when a security measure was issued in absentia jail at a time when they were suspected of committing a sensational robbery of millions of euros in Rinas.

Clement and Eldi Çala were arrested in Golem on Thursday after police discovered they were staying in a rented house there.
During the operation, they were seized 100,000 euros and three handguns.

300 police forces from the Criminal Police Department, the Special Operational Force in the State Police, the special unit FAST Albania, RENEA and the Durres Police Directorates, Tirana and Elbasan were involved in the operation.

The Çala brothers were wanted for a year along with Talo Çela, suspected of being a collaborator in the crime.
Following Rinas’ super-robbery, state police offered a reward of 10,000 euros to anyone providing information on their capture.