Shkëlzen Velaj është goditur me breshëri kallashnikovi në hyrje të pallatit ndërda është gjetur në shkallët e pallatit nga familjarët e më pas është transportuar në spitalin Rajonal ku dhe ka humbur jetën.

Ai është vēllai i Ardi Velaj një prej viktimave të ngjarjës së ndodhur në 7 prill të vitit 2015, kur pas një sherri në kazino mbetën të vrarë shtetasit Albi Limaj, Haki Rakipi dhe Ardi Velaj.

Policia arrestoi atëherë si autorë të masakrës Aleksandër Llanaj, Ani Begaj dhe Bertil Aliaj. Gjatë seancave të gjata, u dënua me burgim të përjetshëm Aleksandër Llanaj, ndërsa Ani Begaj dhe Bertil Aliaj u dënuan me nga 35 vjet burg në mungesë.

Ashtu siç pritej, ato vrasje ndezën një seri atentatesh për hakmarrje. Policia dyshon se një nga fiset e përfshira në ngjarje ka marrë hak ndaj Erven Hysenit, ish-pronar i një televizioni lokal në Vlorë. Ai u qëllua për vdekje më 24 maj të vitit 2017.

Plumbat e atentatit kanë vrarë edhe Roland Saliun, drejtuesi lokal i OSHEE-së. Pas 5 muajsh, hakmarrja do të vijonte në rrugën “Transballkanike”.

Më 1 tetor të vitit 2017 janë plagosur Ferdinand Llanaj, së bashku me Dritan Begaj, ndërsa u plagos edhe një i mitur. Policia, në këtë rast gjeti vetëm automjetin e djegur të autorëve.

Më 14 janar të vitit 2019 ndodhi plagosja e Mikel Mehmetaj. Ai njihej për lidhje me fisin Llanaj. Sërish policia gjeti vetëm një automjet të djegur. Atentati i fundit në Vlorë, sërish sipas burimeve nga policia, dyshohet se ka lidhje me serinë e vrasjeve.

Arjan Hasani dhe Orest Rexho u vranë, ndërsa miku i tyre, Armando Sulejmani, i njiohur me emrin “Çipuri” u plagos rëndë.

Ky i fundit u ndalua ndërsa ishte në kërkim nga policia, pasi dyshohet si një prej organizatorëve dhe pjesëmarrësve të sulmit të armatosur në tetor të vitit 2017, ku mbetën të plagosur Ferdinand Llanaj, djali i tij i mitur, dhe i afërmi i tij Dritan Begaj.Por “Çipurin”, që s’e gjeti dot policia, e gjetën kundërshtarët e tij

Shkëlzen Velaj was shot with a Kalashnikov at the entrance of the palace, while he was found on the steps of the palace by his family and then transported to the Regional Hospital, where he lost his life.

He is the brother of Ardi Velaj, one of the victims of the event that took place on April 7, 2015, when after a quarrel in the casino, citizens Albi Limaj, Haki Rakipi and Ardi Velaj were killed.

Police then arrested Aleksandër Llanaj, Ani Begaj and Bertil Aliaj as perpetrators of the massacre. During the long hearings, Aleksandër Llanaj was sentenced to life imprisonment, while Ani Begaj and Bertil Aliaj were sentenced to 35 years in prison each in absentia.

As expected, those killings sparked a series of retaliatory assassinations. Police suspect that one of the tribes involved in the event has taken revenge on Erven Hyseni, former owner of a local television station in Vlora. He was shot dead on May 24, 2017.

Assassination bullets also killed Roland Saliu, the local head of OSHEE. After 5 months, revenge would continue on the “Trans-Balkan” road.

On October 1, 2017, Ferdinand Llanaj was injured, together with Dritan Begaj, while a minor was also injured. Police, in this case found only the burnt vehicle of the perpetrators.

On January 14, 2019, Mikel Mehmetaj was injured. He was known for his connection to the Llanaj tribe. Again the police found only one burnt vehicle. The latest assassination attempt in Vlora, again according to police sources, is suspected to be related to the series of murders.

Arjan Hasani and Orest Rexho were killed, while their friend, Armando Sulejmani, known as “Çipuri” was seriously injured.

The latter was detained while wanted by the police, as he is suspected as one of the organizers and participants of the armed attack in October 2017, where Ferdinand Llanaj, his minor son, and his relative Dritan Begaj were injured. But “Çipurin”, who could not be found by the police, was found by his opponents