69 emigrantë të paligjshëm shqiptarë u kapën duke u përpjekur për të shkuar në Britani me një peshkarexhë në Detin e Veriut. Anija u kap nga Forcat Kufitare në brigjet e Norfolk pranë Great Yarmouth, në një nga operacionet më të mëdha ndonjëherë që kishin në shënjestër trafikantët e emigrantëve.

Të 69 migrantët shqiptarë u arrestuan dje, së bashku me tre anëtarët e ekuipazhit. Kujtojmë se nuk është hera e parë që shqiptarët kapen në tentativë për të shkuar në Britaninë e Madhe. Vështirësitë ekonomike në Shqipëri dhe dëshira për një jetë më të mirë i shtyjnë shqiptarët që të udhëtojnë për ditë me radhë drejt Anglisë.

Burimi: TheSun | joq.al

69 Albanian illegal immigrants were caught trying to go to Britain with a trawler in the North Sea. The ship was captured by the Border Guards off the coast of Norfolk near Great Yarmouth, in one of the largest operations ever targeted by migrant traffickers.

The 69 Albanian migrants were arrested yesterday, along with three crew members. Let us remember that this is not the first time that Albanians are caught trying to go to Great Britain. The economic difficulties in Albania and the desire for a better life push Albanians to travel for days to England.