Tre persona janë zhdukur pas një shpërthimi në një cisternë ruse të naftës që udhëtonte nga ngushtica Kerch në portin e Rostov-on-Don.

Lajmi u konfirmua nga Shërbimi Ruse i Transportit Detar.

Sipas Agjencisë Federale të Transportit Detar, Gjenerali Hazi Aslanov deklaroi se anija nuk mbante naftë dhe shpërthimi mund të jetë shkaktuar nga mbetjet e gazit toksik.

Ndërkohë Ministria e Situatave të Emergjencës njoftoi se në orët e fundit një operacion shpëtimi është duke u zhvilluar, duke shtuar se në zonë janë dërguar tre anije për të ndihmuar.

Në bord ishin 13 persona, gjashtë prej të cilëve shpëtuan ndërsa tre të tjerë janë zhdukur. Sipas ministrisë, katër të tjerë kanë mbetur ende në bord.

Three people have gone missing after an explosion on a Russian oil tanker traveling from the Kerch Strait to the port of Rostov-on-Don.

The news was confirmed by the Russian Maritime Transport Service.

According to the Federal Maritime Transport Agency, General Hazi Aslanov stated that the ship was not carrying oil and the explosion may have been caused by toxic gas debris.

Meanwhile, the Ministry of Emergency Situations announced that in the last hours a rescue operation is underway, adding that three ships have been sent to the area to help.

There were 13 people on board, six of whom escaped while three others are missing. According to the ministry, four others are still on board.