Preng Gjini ishte shënjestra e shpërthimit që ndodhi pasditen e sotme në Tiranë. Ai është vëllai i Tonin Gjinit, i cili u vra me breshëri plumbash në qendër të Rrëshenit rreth një vit më parë. Mjeti që është hedhur në erë nga një lëndë plasëse është ndjekur nga një tjetër makinë.

Dyshohet se shpërthimi i tritolit ka ndodhur për hakmarrje të vrasjeve në Mirditë. Ngjarja ka ndodhur tek Ura e Selitës, ku janë mbledhur dhjetëra njerëz për të mësuar cfarë e shkaktoi shpërtimin e fuqishëm.

Preng Gjini është dërguar në spitalin e Traumës në gjendje të rëndë, ndërsa burime bëjnë me dije se ishte shpërthim i telekomanduar.

Referuar vendit dhe orës kur ndodhi ngjarja, gazetari Artan Hoxha shprehet se shpërthimi duket si një akt terrorist.

“Këto eksplozivë janë me mina të komanduara që aktivizohen në distancë. Nëse është aktivizuar, ka qenë minë me celular, që rastet më të shumta vijnë nga Mali i Zi, ku minat e telekomanduara futen në Shqipëri, apo është bërë montimi në Shqipëri.

Dëmi është shumë i madh, eksploziv i përdorur është C4. Duket si akt terrorist se në atë zonë ka shumë lëvizje. Nga shpërthimi dhe dëmi duket se kemi të bëjmë me një minë të telekomanduar, fuqia është shumë e madhe” tha ai.

ABC News has exclusively revealed that the target and the person who was injured in the assassination attempt with tritol tonight in Tirana is Preng Gjini. He is the brother of Armando (Tonin) Gjin, the former soldier of Met Kanan who was executed in Rrëshen.

Referring to the place and time when the event took place, Artan Hoxha says that the explosion looks like a terrorist act.

“These explosives are with remote-controlled mines. If activated, it was a mobile phone mine, most of which come from Montenegro, where remote-controlled mines enter Albania, or were assembled in Albania.

The damage is too great, the explosive used is C4. It seems like a terrorist act that there is a lot of movement in that area. “From the explosion and the damage, it seems that we are dealing with a remote-controlled mine, the power is very great,” he said.