Një tjetër viktimë është shënuar ditën e sotme nga Covid-19.

Ai është Ylli Xhaferri, ish-mësues letërsie dhe ish-drejtor i gjimnazit të Rrogozhinës “Haxhi Qehaj”.

Mësohet se ai ka humbur jetën pas infektimit nga koronavirusi, në spitalin Infektiv.

Lajmi bëhet i ditur nga vetë stafi i kësaj shkolle, të cilët kanë përcjellë mesazhe ngushëllimi në rrjetet sociale.

“Ylli Xhaferri ishte për ne kolegu, intelektuali, drejtuesi, poeti, prozatori, qytetari dhe miku që me altruizmin e tij ishte i kudogjendur!

Ai ishte njeriu që karakterizohej nga pasioni për letërsinë, artin, arkitekturën dhe historikun e qytetit tonë!

Një njeri me humor dhe pozitivitet, i gatshëm të ndihmonte çdo mësues të ri që të ndihej plot vetëbesim dhe pjesë e rëndësishme e institucionit.

Largimi i tij i parakohshëm ishte një humbje për miqtë dhe të njohurit!

Të qoftë dheu i lehtë poet!

Ngushëllimet më të sinqerta familjes, kolegëve dhe të afërmve të tij!”, shkruhet në mesazhi e përcjellë nga vetë shkolla.

 

Another casualty was recorded today by Covid-19.

He is Ylli Xhaferri, former literature teacher and former director of the gymnasium of Rrogozhina “Haxhi Qehaj”.

It is learned that he lost his life after being infected by the coronavirus, at the Infectious Diseases Hospital.

The news is announced by the staff of this school, who have sent messages of condolence on social networks.

“Ylli Xhaferri was for us the colleague, the intellectual, the leader, the poet, the prose writer, the citizen and the friend who with his altruism was everywhere!

He was the man who was characterized by a passion for literature, art, architecture and the history of our city!

A man of humor and positivity, ready to help any new teacher feel confident and an important part of the institution.

His untimely departure was a loss to friends and acquaintances!

Let the light earth be a poet!

The most sincere condolences to his family, colleagues and relatives! ”, Is written in the message conveyed by the school itself.