Një 19-vjeçar ka ndjekur dhe vrarë dy shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Mediat e huaja bëjnë me dije se i riu ka ndjekur viktimat e tij deri në shtëpi dhe më pas ka hyrë nga një dritare dhe i ka therur me thikë.

Departamenti i Policisë Largo tha se detektivët dyshojnë se Sage Gayle Curry ndoqi viktimat në deri në shtëpinë e tyre dhe hyri nga një dritare dhe më pas theri me thikë kuzhine dy gratë.

Në mënyrë të përsëritur ai goditi viktimën e parë në gjoks kur ajo ishte duke fjetur. Më pas Curry e goditi me thikë disa herë në fytyrë dhe qafë pasi gruaja e dytë u përpoq ta mbronte atë.

Curry iku me shpejtësi nga ndërtesa, por u plagos dhe menjëherë i kërkoi ndihmë një miku, i cili më pas thirri policinë.

Sulmi “besohet të jetë një veprim i rastësishëm”, tha policia e Largos në një deklaratë të martën. Sidoqoftë, kjo “mund të ndryshojë” ndërsa hetimi vazhdon.

A 19-year-old has pursued and killed two Albanians in the United States. Foreign media suggest that the young man chased his victims to the house and then entered through a window and stabbed them.

The Largo Police Department said detectives suspect Sage Gayle Curry chased the victims in to their home and entered through a window and then stabbed the two women with a kitchen knife.

He repeatedly hit the first victim in the chest while she was sleeping. Curry then stabbed him several times in the face and neck as the second woman tried to protect him.

Curry quickly fled the building but was injured and immediately asked a friend for help, who then called police.

The attack “is believed to be a coincidence”, Largo police said in a statement on Tuesday. However, this “may change” as the investigation continues.