Detaje të reja janë zbuluar nga vrasja brutale e një 60 vjeçari grek në Kalivia më 23 dhjetor të vitit të kaluar. Mësohet se një 32-vjeçar shqiptar, i cili akuzohet për vrasjen 60-vjeçarit grek, punonjës në qendrën shëndetësore Kalivia, pritet të njihet me masën e sigurisë të mërkurën, 5 maj.

Sipas asaj që raportojnë mediet fqinje autori disa ditë pasi kishte kryer krimin ishte arratisur drejt Shqipërisë, por autoritetet e vendit tonë kishin mundur ta arrestojnë dhe më pas u bë i mundur ekstradimi drejt Greqisë.

Autori i krimit pranoi krimin, ndërsa gjatë kontrollit në shtëpinë e tij, iu gjetën dhe konfiskuan një armë gjahu dhe 31 gëzhoja.

Pas dorëzimit të tij autoriteteve greke policia mori dëshminë e autorit, e cila hodhi edhe më shumë dritë mbi ngjarjen e rëndë.

“Më kishte grabitur shërbimet publike ai dhe gruaja e tij, e cila ishte menaxherja. Pastaj ai më bëri magji dhe kjo është arsyeja pse vendosa ta vras. Unë e bleva armën nga Menidi dhe pas vrasjes e hodha larg”, tha autori 32-vjeçar.

New details have been revealed from the brutal murder of a 60-year-old Greek man in Kalivia on December 23 last year. It is learned that a 32-year-old Albanian man, who is accused of killing the 60-year-old Greek worker at the Kalivia health center, is expected to be acquainted with the security measure on Wednesday, May 5th.

According to the neighboring media, the perpetrator fled to Albania a few days after committing the crime, but the authorities of our country were able to arrest him and then his extradition to Greece became possible.

The perpetrator admitted the crime, while during the search in his house, a hunting weapon and 31 cartridges were found and confiscated.

After handing it over to the Greek authorities, the police took the author’s testimony, which shed even more light on the serious incident.

“I was robbed of public services by him and his wife, who was the manager. Then he did magic to me and that is why I decided to kill him. “I bought the weapon from Menidi and after the murder I threw it away,” said the 32-year-old author.