Tensionet midis Greqisë dhe Turqisë janë në nivele të larta pasi një anije turke që kërkon për hidrokarbure e shoqëruar nga disa anije ushtarake hyri në ujërat Helene para disa ditësh.

Më pas grekët sulmuan një anije turke e cila ishte në ujërat greke, duke plagosur një shtetas sirian dhe 2 shtetas turq.

Tensionet u shtuan më shumë me Francën dhe Izraelin që dolën në krahë të Greqisë dhe ambasada greke në Athinë lëshoi një notë proteste.

Ditën e sotme këto tensione janë shtuar. Siç raportojnë mediat greke një person i panjohur së sulmoi me bojë ndërtesën e ambasadës turke në qendër të Athinës.

Policia shkoi menjëherë në vendngjarje duke rrethuar zonën dhe është vënë në kërkim të autorit.

Burimi: Iefimerida

Tensions between Greece and Turkey are at high levels after a Turkish ship searching for hydrocarbons accompanied by several military ships entered Hellenic waters a few days ago.

The Greeks then attacked a Turkish ship which was in Greek waters, injuring a Syrian citizen and 2 Turkish citizens.

Tensions escalated further with France and Israel coming to the aid of Greece, and the Greek embassy in Athens issuing a note of protest.

Today these tensions have increased. According to Greek media, an unknown person attacked the building of the Turkish embassy in the center of Athens with paint.

Police immediately went to the scene surrounding the area and have been put in search of the perpetrator.

Source: Iefimerida