Joe Biden është zyrtarisht i certifikuar nga Kongresi i SHBA si fitues i zgjedhjeve presidenciale.

Pritet që Biden më 20 dhjetor në një ceremoni në Shtëpinë e Bardhë të betohet si Presidenti i ri i SHBA.

Duket se gjithë protesta e djeshme e dhunshme që shkaktoi plot 4 viktima, 14 efektivë të plagosur dhe 52 të arrestuar nga mbështetësit e Trump vetëm sa shtyu me disa orë verdiktin final.

Madje demokratët e Biden tashmë për herë të parë nga 2009 do të kenë në dorë Senatin, Kongresin dhe Presidentin në Shtëpinë e Bardhë.

Joe Biden is officially certified by the US Congress as the winner of the presidential election.

Biden is expected to be sworn in as the new US President on December 20 at a ceremony at the White House.

It seems that all yesterday’s violent protest that caused 4 victims, 14 wounded and 52 arrested by Trump supporters only delayed the final verdict by several hours.

Even Biden Democrats will now have the Senate, Congress and President in the White House for the first time since 2009.