Një person ka humbur jetën dhe së paku 10 të tjerë janë dërguar në spital, pas një zjarri që shpërtheu në një hotel mjaft të frekuentuar nga të famshmit në Costa Del Sol në Spanjë. Viktima është një burrë, i cili u gjet në dhomën e hotelit, por nuk dihet ende kombësia e tij.

Dëshmitarët deklaruan se panë flakë gjigante që përfshinë hotelin ‘Sisu Marbella’ rreth orës 6.15 të mëngjesit, ndërsa njerëzit hidheshin nga ballkonet për të shpëtuar.

Pamjet dramatike tregojnë njerëzit të tmerruar që ngjiten nëpër fasadat e drurit të ndërtesës për të shpëtuar.

Zjarrfikësit hodhën ujë mbi fasadën e drurit në mënyrë që të ftohej dhe njerëz të qëndronin aq gjatë, sa të arrinin të vinin shkallët dhe t’i shpëtonin.

Hoteli me katër yje, i vendosur pesë milje larg Marbella, vizitohen shpesh nga të famshmit si Lauren Goodger, Abi Clarke dhe Lauren Pope.

One person has lost his life and at least 10 others have been taken to hospital after a fire broke out in a hotel quite frequented by celebrities on the Costa Del Sol in Spain. The victim is a man, who was found in the hotel room, but his nationality is not yet known.

Witnesses said they saw giant flames engulfing the Sisu Marbella Hotel around 6.15am as people jumped from balconies to escape.

Dramatic footage shows terrified people climbing through the wooden facades of the building to escape.

Firefighters poured water on the wooden façade so that it would cool down and people would stay long enough to climb the stairs and escape.

The four-star hotel, located five miles from Marbella, is often visited by celebrities like Lauren Goodger, Abi Clarke and Lauren Pope.