Pòlicia e Bulqizës në bashkëpunim me forcat RENEA kanë vënë në pránga shtetasin Fadil Tërnova, një prej personave me rrèzikshmëri të lartë, i shpallur prej disa kohësh në kërkim. Fadil Tërnova, 32 vjeç, në momentin e ndërhyrjes u gjend i fshehur në ambientet e bodrumit të hapur enkas në një prej dhomave, që ishte i mbuluar me pllakat e dyshemesë, në fshatin Vajkal.

Sipas të dhënave nga Pòlicia, Tërnova ishte person i shpallur në kërkim që prej vitit 2018, për veprat penale “Heqja e paligjshme e lirisë”, “Kanosje për të mos kallëzuar krímin” dhe “A.rmëmbajtja pa leje”. Për këto vepra penale, Gjykata e Shkalles së Parë Dibër i ka caktuar këtij shtetasi masën e sigurisë “Árrest në burg”.

Shtetasi Fadil Tërnova është person me rrèzikshmëri të theksuar kríminale. I dënuar për vrásjen e shtetasit Sh. Sh., në vitin 2013, në qytetin e Bulqizës, i árrestuar e dënuar më parë për veprën penale “Ar.mëmbajtja pa leje”, si dhe i proceduar disa herë për vepra të ndryshme penale kundër personit si “Përndjekja”, “Kanosja”, “Mosbindje ndaj urdhrit të punonjësit të rendit publik’’ dhe “Shkatërrim i pronës’’.

Gjithashtu ky shtetas dyshohet se është organizator dhe autor kryesor për disa raste të ndodhura më parë për “Shtrëngim për dhënie pasurie”. Në vitin 2017 Tërnova u ja shpëtuar një atentati që i ishte bërë në hyrje të fshatit Vajkal, nga ishte dhe origjina e tij.

Njoftimi i plotë i Pòlicisë:

Finalizohet operacioni pòlicor i koduar “Fundi i arratisë”, duke vënë në pránga të fortin e Bulqizës, Fadil Ternova. Operacioni nga Drejtoria Vendore e Pòlicisë Dibër, forcat speciale RENEA, në bashkëpunim me Komisariatin e Pòlicisë Bulqizë.

Kapet dhe vihet në pránga një person me rrèzikshmëri të lartë shoqërore. Gjatë operacionit për kapjen e tij, forcat RENEA i gjetën dhe një a.rmë zj.arri pistoletë me municion luftarak.

Në vijim të punës për kapjen e personave në kërkim, nga strukturat e DVP Dibër, në bazë të një informacioni të marrë në rrugë operative, për vendndodhjen e një personi me rrèzikshmëri të lartë shoqërore, i shpallur në kërkim për disa vepra penale, si dhe duke vlerësuar rrèzikshmërinë që ky person paraqiste, janë koordinuar veprimet me Komisariatin e Pòlicisë Bulqizë dhe është kërkuar mbështetja e forcave speciale RENEA.

Mbi bazën e këtyre informacioneve u organizua dhe u finalizua me sukses operacioni pòlicor i koduar “Fundi i arratisë”, në kuadër të të cilit, në fshatin Vajkal të Bulqizës, pas rrethimit të banesës dhe ndërhyrjes profesionale u bë e mundur kapja dhe prángosja e shtetasit të kërkuar Fadil Tërnova, 32 vjeç, i cili në momentin e ndërhyrjes u gjend i fshehur në ambientet e bodrumit të hapur enkas në një prej dhomave, që ishte i mbuluar me pllakat e dyshemesë.

Gjatë operacionit, forcat speciale RENEA gjetën dhe sekuestruan një a.rmë zj.arri pistoletë tip “Glock” që e mbante pa leje dhe fishekë luftarak.

Ky shtetas ishte person i shpallur në kërkim që prej vitit 2018, për veprat penale “Heqja e paligjshme e lirisë”, “Kanosje për të mos kallëzuar krímin” dhe “Ar.mëmbajtja pa leje”. Për këto vepra penale, Gjykata e Shkalles së Parë Dibër i ka caktuar këtij shtetasi masën e sigurisë “Árrest në burg”.

Shtetasi Fadil Tërnova është person me rrèzikshmëri të theksuar kríminale. I dënuar për vrásjen e shtetasit Sh. Sh., në vitin 2013, në qytetin e Bulqizës, i árrestuar e dënuar më parë për veprën penale “Ar.mëmbajtja pa leje”, si dhe i proceduar disa herë për vepra të ndryshme penale kundër personit si “Përndjekja”, “Kanosja”, “Mosbindje ndaj urdhrit të punonjësit të rendit publik’’ dhe “Shkatërrim i pronës’’.

Gjithashtu ky shtetas dyshohet se është organizator dhe autor kryesor për disa raste të ndodhura më parë për “Shtrëngim për dhënie pasurie”.

Materialet do t’i kalojnë Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Dibër, për veprime të mëtejshme.

BulqizëFinalizohet operacioni policor i koduar "Fundi i arratisë".Operacioni nga Drejtoria Vendore e Policisë Dibër, forcat speciale RENEA, në bashkëpunim me Komisariatin e Policisë Bulqizë. Kapet dhe vihet në pranga një person me rrezikshmëri të lartë shoqërore.Gjatë operacionit për kapjen e tij, forcat RENEA i gjetën dhe një armë zjarri pistoletë me municion luftarak.Në vijim të punës për kapjen e personave në kërkim, nga strukturat e DVP Dibër, në bazë të një informacioni të marrë në rrugë operative, për vendndodhjen e një personi me rrezikshmëri të lartë shoqërore, i shpallur në kërkim për disa vepra penale, si dhe duke vlerësuar rrezikshmërinë që ky person paraqiste, janë koordinuar veprimet me Komisariatin e Policisë Bulqizë dhe është kërkuar mbështetja e forcave speciale RENEA.Mbi bazën e këtyre informacioneve u organizua dhe u finalizua me sukses operacioni policor i koduar "Fundi i arratisë", në kuadër të të cilit, në fshatin Vajkal të Bulqizës, pas rrethimit të banesës dhe ndërhyrjes profesionale u bë e mundur kapja dhe prangosja e shtetasit të kërkuar Fadil Tërnova, 32 vjeç, i cili në momentin e ndërhyrjes u gjend i fshehur në ambientet e bodrumit të hapur enkas në një prej dhomave, që ishte i mbuluar me pllakat e dyshemesë.Gjatë operacionit, forcat speciale RENEA gjetën dhe sekuestruan një armë zjarri pistoletë tip "Glock" që e mbante pa leje dhe fishekë luftarak.Ky shtetas ishte person i shpallur në kërkim që prej vitit 2018, për veprat penale “Heqja e paligjshme e lirisë”, “Kanosje për të mos kallëzuar krimin” dhe "Armëmbajtja pa leje". Për këto vepra penale, Gjykata e Shkalles së Parë Dibër i ka caktuar këtij shtetasi masën e sigurisë “Arrest në burg”. Shtetasi Fadil Tërnova është person me rrezikshmëri të theksuar kriminale. I dënuar për vrasjen e shtetasit Sh. Sh., në vitin 2013, në qytetin e Bulqizës, i arrestuar e dënuar më parë për veprën penale "Armëmbajtja pa leje", si dhe i proceduar disa herë për vepra të ndryshme penale kundër personit si "Përndjekja", "Kanosja", “Mosbindje ndaj urdhrit të punonjësit të rendit publik’’ dhe “Shkatërrim i pronës’’.Gjithashtu ky shtetas dyshohet se është organizator dhe autor kryesor për disa raste të ndodhura më parë për “Shtrëngim për dhënie pasurie”. Materialet do t’i kalojnë Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Dibër, për veprime të mëtejshme.

Gepostet von Policia e Shtetit am Donnerstag, 2. Juli 2020

Bulqiza police, in cooperation with RENEA forces, have put in charge the citizen Fadil Tërnova, one of the high-risk persons, declared wanted for some time. Fadil Ternova, 32, at the time of the intervention was found hiding in the basement, especially in one of the rooms, which was covered with floor tiles, in the village of Vajkal.

According to the data from P .licia, Ternova was a person declared wanted since 2018, for the criminal offenses “Illegal deprivation of liberty”, “Threat of not reporting the crime” and “A. illegal possession”. For these criminal offenses, the Court of First Instance Dibër has assigned to this citizen the security measure “Árrest in prison”.

Citizen Fadil Ternova is a person with a strong criminal risk. Convicted of killing the citizen Sh. Sh., In 2013, in the city of Bulqiza, previously arrested and convicted for the criminal offense “No. maintenance without permission”, as well as prosecuted several times for various criminal offenses against a person such as “Persecution”, “Threat” , “Disobedience to the order of the public order employee” and “Destruction of property”.

Also, this citizen is suspected of being the main organizer and author of several cases that occurred before for “Coercion for giving property”. In 2017, Ternova escaped an assassination attempt at the entrance to the village of Vajkal, where he was from.

Full notification of the Policy:

The final operation codenamed “The End of Escape” is finalized, putting Bulqiza’s strongman, Fadil Ternova, in charge. Operation by the Local Police Directorate of Debar, RENEA special forces, in cooperation with the Police Station Bulqiza.

A person with high social risk is caught and put to death. During the operation to capture him, RENEA forces also found a pistol with a combat ammunition.

Following the work for apprehending wanted persons, by the structures of DVP Dibër, based on information obtained on the operational road, about the location of a person with high social risk, declared wanted for several criminal offenses, as well as Assessing the danger that this person posed, the actions were coordinated with the Bulqiza Police Station and the support of the RENEA special forces was requested.

On the basis of this information, the final operation codenamed “End of Escape” was organized and successfully finalized, within which, in the village of Vajkal of Bulqiza, after the siege of the apartment and professional intervention, it was possible to capture and relocate the citizen. wanted Fadil Tërnova, 32 years old, who at the time of the intervention was found hiding in the premises of the open basement especially in one of the rooms, which was covered with floor tiles.

During the operation, RENEA special forces found and seized a Glock pistol, which he was carrying without a permit, and combat bullets.

This citizen was a person declared wanted since 2018, for the criminal offenses “Illegal deprivation of liberty”, “Threats not to report a crime” and “No. Maintenance without permission”. For these criminal offenses, the Court of First Instance Dibër has assigned to this citizen the security measure “Árrest in prison”.

Citizen Fadil Ternova is a person with a strong criminal risk. Convicted of killing the citizen Sh. Sh., In 2013, in the city of Bulqiza, previously arrested and convicted for the criminal offense “No. maintenance without permission”, as well as prosecuted several times for various criminal offenses against a person such as “Persecution”, “Threat” , “Disobedience to the order of the public order employee” and “Destruction of property”.

Also, this citizen is suspected of being the main organizer and author of several cases that occurred before for “Coercion for giving property”.

The materials will be forwarded to the Prosecutor’s Office at the Dibër Court of First Instance, for further action.