Është ndarë nga jeta për shkak të koronavirusit koreografi i njohur i Elbasanit, Albert Vrapi.
Lajmi është bërë i ditur nga të afërm, por edhe nga miq e dashamirës të artistit.
Sipas të dhënave, Albert Vrapi kishte disa kohë që luftonte me sëmundjen. Por dje ajo e ka mposhtur.
Lajmi ka hidhëruar pa masë familjen si të njohurit që ai i kishte të shumtë në Elbasan dhe më gjërë.
Të parët që kanë reaguar duke shprehur hidhërim nga kjo ndarje e parakohshme kanë qenë artistët dhe qarqet kulturore.

Ja çfarë shkruan Arkivi Historik i Elbasanit për koreografin Albër Vrapi:

I MADHI ALBERT VRAPI U NDA NGA KJO JETË NË 15 11 2020. Duhet ta kujtojmë të qeshur me nota muzike qe ai i krijonte në koreografi të bukura që ne i duartrokisnim dhe ngriheshim në këmbë në teatrin Skampa.
Berti është në zemrat tona. Qytetit të Elbasanit iu shua një yll. Ylli i modernizmit, ylli i të bukurës dhe ylli i koreografisë.
Të përcjell në shtëpinë tënde të fundit me këngët e Michael Jackson .Do i mungojnë shumë teatrit koreografitë e tua.
Infoelbasani i përcjell ngushëllimet e ndjera familjes Vrapi!

The well-known choreographer of Elbasan, Albert Vrapi, passed away due to the coronavirus.

The news was announced by relatives, but also by the artist’s loving friends.
According to records, Albert Vrapi had been battling the disease for some time. But yesterday she defeated him.

The news has greatly saddened the family as the acquaintances that he had many in Elbasan and beyond.

The first to react by expressing grief over this premature separation were artists and cultural circles.

Here is what the Historical Archive of Elbasan writes about the choreographer Albër Vrapi:

THE GREAT ALBERT VRAPI SEPARATED FROM THIS LIFE ON 15 11 2020. We must remember him smiling with the musical notes he created in beautiful choreographies that we applauded and stood up at the Skampa theater.
Bert is in our hearts. The city of Elbasan lost a star. The star of modernity, the star of beauty and the star of choreography.
Take you to your last home with Michael Jackson songs. The theater will miss your choreographies.
Infoelbasani conveys the condolences of the deceased Vrapi family!