Ka humbur betejën me Covid-19 mjeku i njohur elbasanas dr. Hiqmet Shqerra.

Prof. dr. Hiqmet Shqerra ishte i shtruar në spitalin Covid-3, por nuk ka mundur të fitojë betejën me koronavirusin duke u ndarë nga jeta pak pas mesnate në moshën 82-vjeçare.
Doktor Shqerra lindi në Elbasan në një familje autoktone dhe me tradita. Ai studioi në Fakultetin e Mjeksisë dhe u specializua në Degën e Psikiatrisë me rezultate të larta dhe më pas mori titujt akademikë.

Ai studioi në Fakultetin e Mjeksisë dhe u specializua në Degën e Psikiatrisë me rezultate të larta dhe më pas mori titujt akademikë.

Ai ishte një nga neuropsikiatrit më të shquar në shkallë vendi dhe mbante titullin profesor.

Gjatë eksperiencës së tij 56-vjeçare si mjek neuropsikiatër, doktor Shqerra dha një kontribut shumë të rëndësishëm në trajtimin dhe kurimin e qindra pacientëve shqiptarë me probleme të shëndetit mendor. Për 20 vite drejtoi Spitalin psikiatrik të Elbasanit ku u shqua për aftësitë e veçanta profesionale dhe komunikimin e jashtëzakonshëm human me pacientët, familjarët dhe të gjithë komunitetin.

He lost the battle with Covid-19, the well-known doctor from Elbasan, dr. Hiqmet Shqerra.

Prof. dr. Hiqmet Shqerra was hospitalized in Covid-3, but could not win the battle with the coronavirus, passing away shortly after midnight at the age of 82.

Doctor Shqerra was born in Elbasan in an autochthonous family with traditions. He studied at the Faculty of Medicine and specialized in the Department of Psychiatry with high results and then received academic titles.

He studied at the Faculty of Medicine and specialized in the Department of Psychiatry with high results and then received academic titles.
He was one of the most prominent neuropsychiatrists nationwide and held the title of professor.

During his 56-year experience as a neuropsychiatrist, Dr. Shqerra made a very important contribution to the treatment and cure of hundreds of Albanian patients with mental health problems. For 20 years he directed the Psychiatric Hospital of Elbasan where he was distinguished for his special professional skills and extraordinary human communication with patients, family members and the whole community.