Gazetari i njohur investigativ holandez, Peter R de Vries, është qëlluar me pesë plumba ditën e djeshme në Amsterdam.

Peter R de Vries u qëllua pesë herë në trup, duke përfshirë një plumb në kokën e tij, ndërkohë që policia ka arrestuar 3 persona në lidhje me ngjarjen e rëndë.

De Vries është i njohur për hetimet e tij mbi çështjet penale të profilit të lartë.

Peter R de Vries po largohej nga një studio televizive në momentin që ndaj tij u bë atentati me 5 të shtëna, njëra prej të cilave në kokë.

Kryetari i Bashkisë së Amsterdamit, Femke Halsema tha se 64-vjeçari ishte “duke luftuar për jetën e tij”.

“Ai është një hero kombëtar për të gjithë ne. Një gazetar i rrallë, i guximshëm që pa u lodhur kërkoi drejtësi,” tha ai.

Kryeministri Hollandez Mark Rutte tha se sulmi ishte “tronditës dhe i pakonceptueshëm”.

“Është një sulm ndaj një gazetari të guximshëm dhe një sulm ndaj lirisë së shtypit, i cili është kaq thelbësor për demokracinë dhe sundimin e ligjit tonë,” tha ai.

“Ne jemi duke u lutur që ai të mbijetojë”, shtoi kryeministri.

I njohur për punën e tij në ekspozimin e botës së krimit, Z. De Vries është një komentator i shpeshtë i programeve televizive të kronikës së zezë.

Në vitin 2008 ai fitoi një Çmim Ndërkombëtar të çështjeve aktuale Emmy për punën e tij duke hetuar zhdukjen e adoleshentEs Amerikane Natalee Holloway në ishullin Aruba të Karaibeve në 2005-ën.

Ai gjithashtu hetoi rrëmbimin e mandatit të birrës Freddy Heineken në vitin 1983.

Well-known Dutch investigative journalist Peter R de Vries was shot with five bullets yesterday in Amsterdam.

Peter R de Vries was shot five times in the body, including a bullet in the head, while police have arrested 3 people in connection with the serious incident.

De Vries is known for his investigations into high profile criminal cases.

Peter R de Vries was leaving a television studio when he was assassinated with 5 shots, one in the head.

Amsterdam Mayor Femke Halsema said the 64-year-old was “fighting for his life”.

“He is a national hero for all of us. “A rare, courageous journalist who tirelessly sought justice,” he said.

Dutch Prime Minister Mark Rutte said the attack was “shocking and inconceivable”.

“It is an attack on a brave journalist and an attack on the freedom of the press, which is so essential to democracy and the rule of law,” he said.

“We are praying for him to survive,” he added.

Known for his work in exposing the underworld, Mr. De Vries is a frequent commentator on black chronicle television programs.

In 2008 he won an International Current Emmy Award for his work investigating the disappearance of American teen Natalee Holloway on the Caribbean island of Aruba in 2005.

He also investigated the kidnapping of Freddy Heineken brewery in 1983.