Dje rreth orës 10 të paradites, duke punuar në kushte shumë të vështira në zonën e mbrojtur të malit të Tomorrit, Anduel Hoxha ka pësuar një aksident në punë, ku është zënë poshtë nga një masiv gurësh dhe është nisur me urgjencë për në spitalin e Beratit

Gjendja e tij e rëndë shëndetësore ka bërë që i plagosuri të niset për trajtim të specializuar në Tiranë te Trauma, ku vazhdon të jetë ende në një situatë kritike për jetën.

Hoxha rezulton të jetë punonjës në kompaninë me pronar Astrit Bejko, një person i cili është ndaluar disa herë nga policia për aktivitet të paligjshëm në malin e mbrojtur të Tomorrit. Nuk dihen ende arsyet e fshehjes së kësaj ngjarje të rëndë.

Kujtojmë se policia e Beratit ka arrestuar dhe më parë pronarin e firmës për nxjerrjen e pllakave, Astrit Bejko, pasi një tjetër person ka humbur jetën teksa po punonte për nxjerrjen e pllakave.

Nga hetimet e policisë rezoltoi se Bejko, 28 vjeç, kishte punësuar dy persona, mes tyre dhe viktimën 54-vjeçar, ndërsa akuzohet se ka shkelur rregullat e mbrojtjes në punë.

Ashtu si në rastin e Anduel Hoxhës, një masiv gurësh ka zënë poshtë dhe 54-vjeçarin, Besnik Saliasi, babain e tre fëmijëve nga fshati Dobrush të Skraparit, i cili fatkeqësisht nuk mundi të mbijetonte.

Shokët e tij u përpoqën t’i jepnin ndihmën e shpejtë, por 54- vjeçari gjeti vdekjen rrugës për në spitalin e Poliçanit.

Yesterday around 10 o’clock in the morning, working in very difficult conditions in the protected area of ​​Tomorri mountain, Anduel Hoxha suffered an accident at work, where he was caught by a mass of stones and was rushed to the hospital in Berat.

His serious health condition has caused the injured to leave for specialized treatment in Tirana at Trauma, where he is still in a critical situation for life.

Hoxha turns out to be an employee of the company owned by Astrit Bejko, a person who has been detained several times by the police for illegal activity on the protected mountain of Tomorri. The reasons for hiding this serious event are not yet known.

We recall that the Berat police have previously arrested the owner of the company for extraction of tiles, Astrit Bejko, after another person lost his life while working for the extraction of tiles.

The police investigation revealed that Bejko, 28 years old, had hired two people, among them the 54-year-old victim, while he is accused of violating the rules of protection at work.

As in the case of Anduel Hoxha, a mass of stones has taken down 54-year-old Besnik Saliasi, the father of three children from the village of Dobrush in Skrapar, who unfortunately could not survive.

His friends tried to give him an ambulance, but the 54-year-old died on the way to the Poliçan hospital.