Ministria e Shëndetësisë ka raportuar se gjatë 24 orëve të fundit kanë humbur jetën nga koronavirusi 3 persona.

Me gjithë përpjekjet e mjekëve, fatkeqësisht e kanë humbur betejën me COVID19, një 61 vjeçar nga Lezha, një 81 vjeçare nga Tirana, një 87 vjeçar nga Elbasani duke bërë që totali i viktimave në vend të shkojë në 451 persona që prej fillimit të epidemisë.

Njoftimi i Ministrisë së Shëndetësisë:

COVID19/ Ministria e Shëndetësisë: 1276 testime, 70 të shëruar, 281 raste të reja dhe 3 humbje jete në 24 orët e fundit

Ju informojmë lidhur me situatën epidemiologjike në 24 orët e fundit të COVID19 në Shqipëri: Janë kryer 1276 testime në 24 orët e fundit, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 281 qytetarë të prekur nga virusi SARS-COV2.

Janë shëruar 70 qytetarë, duke e çuar në 10,071 numrin e të shëruarve në vend që prej fillimit të epidemisë.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:

151 raste në Tiranë,
30 raste në Korçë,
18 raste në Fier,
14 raste në Elbasan,
12 raste në Pogradec,
7 raste në Lezhë, Mirditë, Kuçovë,
5 raste në Kavajë, Kamëz,
4 raste në Berat
3 në Devoll
2 raste në Durrës, Vlorë, Rrogozhinë, Roskovec, Cerrik,
1 rast në Shkodër, Kurbin, Mallakastër, Librazhd, Gjirokastër, Peqin, Kolonjë, Maliq.
Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 256 pacientë, 25 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Në 24 orët e fundit, me gjithë përpjekjet e mjekëve, fatkeqësisht e kanë humbur betejën me COVID19, një 61 vjeçar nga Lezha, një 81 vjeçare nga Tirana, një 87 vjeçar nga Elbasani.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u shpreh ngushëllimet familjarëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet me një thirrje ndërgjegjjes individuale të secilit prej jush: Tregoni kujdes me respektimin e rregullave sepse shkujdesja e vërejtur favorizon përhapjen e virusit, i cili po prek çdo moshë, pa dallim.

Përdoreni maskën kudo në ambientet jashtë shtëpisë, ruani distancën dhe kujdesuni për higjienën.

Kontaktoni me mjekun e familjes ose telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga COVID19.

Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes, për sherbim psikologjik te specializuar dhe të sigurt si dhe për çdo informacion tjetër rreth COVID19.

COVID-19 – Statistika (18 Tetor 2020)

Raste të reja ditore 281

Të shëruar ne 24 orë 70
Humbje jete në 24 orë 3
Testime ditore 1,276

Testime totale 107,369
Raste pozitive 17,055
Raste të shëruara 10,071
Raste Aktive 6,533
Humbje jete 451

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 3281
Durrës 653
Shkodër 452
Fier 383
Korçë 397
Lezhë 338
Elbasan 279
Vlorë 233
Berat 191
Kukës 165
Dibër 84
Gjirokastër 77

The Ministry of Health has reported that during the last 24 hours 3 people have lost their lives from the coronavirus.

Despite the efforts of doctors, they unfortunately lost the battle with COVID19, a 61-year-old from Lezha, an 81-year-old from Tirana, an 87-year-old from Elbasan, bringing the total number of victims in the country to 451 since the beginning of the epidemic.

Notification of the Ministry of Health:

COVID19 / Ministry of Health: 1276 tests, 70 cured, 281 new cases and 3 loss of life in the last 24 hours

We inform you about the epidemiological situation in the last 24 hours of COVID19 in Albania: 1276 tests were performed in the last 24 hours, of which 281 citizens affected by the SARS-COV2 virus tested positive.

70 citizens have been cured, bringing to 10,071 the number of cured in the country since the beginning of the epidemic.

Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:

151 cases in Tirana,
30 cases in Korça,
18 cases in Fier,
14 cases in Elbasan,
12 cases in Pogradec,
7 cases in Lezha, Mirdita, Kuçova,
5 cases in Kavaja, Kamza,
4 cases in Berat
3 in Devoll
2 cases in Durrës, Vlora, Rrogozhinë, Roskovec, Cerrik,
1 case in Shkodra, Kurbin, Mallakastër, Librazhd, Gjirokastër, Peqin, Kolonjë, Maliq.
Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 256 patients are being treated, 25 in intensive therapy of which 5 patients are intubated.

In the last 24 hours, despite the efforts of doctors, they have unfortunately lost the battle with COVID19, a 61-year-old from Lezha, an 81-year-old from Tirana, an 87-year-old from Elbasan.
The Ministry of Health and Social Protection expressed its condolences to the families.

The Ministry of Health and Social Protection addresses a call to the individual conscience of each of you: Be careful by following the rules because the observed negligence favors the spread of the virus, which is affecting every age, without distinction.

Use the mask anywhere outdoors, keep your distance and take care of your hygiene.

Contact your family doctor or call the National Emergency number 127 if you suspect that you or a loved one is affected by COVID19.

Call the toll free line 0800 40 40 to contact your family doctor, for specialized and safe psychological service as well as for any other information about COVID19.

COVID-19 – Statistics (18 October 2020)

New daily cases 281

Healed in 24 hours 70
Loss of life in 24 hours 3
Daily tests 1,276

Total tests 107,369
Positive cases 17,055
Cured cases 10,071
Active Cases 6,533
Loss of life 451

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 3281
Durrës 653
Shkodër 452
Fier 383
Korça 397
Lezha 338
Elbasan 279
Vlora 233
Berat 191
Kukës 165
Dibër 84
Gjirokastra 77