Në makinën e bllokuar nga mbështetësit e Partisë Demokratike në Dibër janë gjetur para. Rasti u denoncua fillimisht nga kandidati demokrat Luan Haka.

Mbështetësit kanë bllokuar mjetin në të cilin ndodheshin dy të rinj, pasi ishin sinjalizuar se këta të fundit po shpërndanin para në zonën e Maqellarës në këmbim të votës.

Në vendngjarje ka mbërritur policia për të bërë kontrollin e mjetit. Efektivi i Policisë ka vendosur disa piketa provash, ndërsa personi që filmon gjithçka live dëgjohet teksa thotë se kanë gjetur “topa me 50-çe”.

Pas bllokimit janë grumbulluar qindra simpatizantë të PD, dhe kanë mbajtur të bllokuar makinën bashkë me personat që ishin në të deri sa erdhi policia.

Prokurorja urdhëroi kontrollin fizik të personave dhe të mjetit ku u gjetën një sasi e konsiderueshme parash kartëmonedha 5000 dhe 2000 lekë, si dhe plot karta identiteti. Mësohet se shuma e parave është gjetur në kroskotin e mjetit të bllokuar.

Në vendngjarje ishte edhe një mjet tjetër në pronësi të administratorit të Maqellarës. Prokurorja vendosi sekuestrimin e makinave dhe parave, ndërsa 2 personat u shoqëruan në komisariat.

 

Money was found in the car blocked by the supporters of the Democratic Party in Debar. The case was initially denounced by Democratic candidate Luan Haka.

Supporters blocked the vehicle in which the two young men were, after they were signaled that the latter were distributing money in the area of ​​Maqellara in exchange for the vote.

Police arrived at the scene to check the vehicle. The police officer has set some evidence points, while the person who is filming everything live is heard saying that they have found “50-cannon balls”.

Hundreds of PD sympathizers gathered after the blockade, and kept the car blocked along with the people who were in it until the police arrived.

The prosecutor ordered a physical search of the persons and the vehicle where a considerable amount of 5000 and 2000 lekë banknotes were found, as well as full of identity cards. It is learned that the amount of money was found on the dashboard of the blocked vehicle.

Another vehicle owned by the administrator of Maqellara was at the scene. The prosecutor decided to seize the cars and money, while the 2 persons were escorted to the police station.