Një adoleshent pa asnjë sëmundje tjetër bashkëshoqëruese ka humbur jetën nga koronavirusi në Britaninë e Madhe.

I mituri është i dytë në Mbretërinë e Bashkuar që ndërron jetë nga Covid-19 edhe pse nuk vuante nga ndonjë sëmundje tjetër, në dy ditët e fundit.

Këto ngjarje kaq të rënda vijnë në një kohë kur vala e viktimave dhe rasteve të reja me koronavirus në Britaninë e Madhe ka filluar të ulet ndjeshëm.

Testimet e vaksinave te fëmijët nga mosha 5 vjeç pritet të nisin brenda disa javësh për t’i hapur rrugë në të ardhmen një programi imunizimi për të miturit.

Kompania Pfizer do të nisë testimet te fëmijët nga 5-11 vjeç ndërsa AstraZeneca do të fokusohet te moshat 7-17 vjeç.

A teenager without any other comorbidities has lost his life to coronavirus in the UK.

The minor is the second in the UK to die from Covid-19 even though he was not suffering from any other illness in the last two days.

These serious events come at a time when the wave of new coronavirus casualties and cases in the UK has begun to subside significantly.

Vaccine testing in children as young as 5 is expected to begin within a few weeks to pave the way for a future immunization program for juveniles.

Pfizer will start testing children aged 5-11 while AstraZeneca will focus on ages 7-17.