Britani e Madhe, nis trajnimi i qenve për të zbuluar personat e infektuar më COVID-19

Në Britaninë e Madhe është duke u zhvilluar një plan për të trajnuar qentë për të nuhatur simptomat e koronavirusit para se ato të shfaqen tek njerëzit.

Sipas ‘The Guardian” qentë janë stërvitur më para dhe janë arritur rezultate shumë të mira në zbulimin e personave të semurë me kancer, me malarje, Parkinson etj.

Dhe një studim i ri do të vlerësojë nëse labradorët ose cocker spaniel mund të bëjnë të njëjtën gjë edhe për Covid-19. Në këtë operacion të rëndësishëm janë përfshirë dhe tre institucione kërkimore, ndërkohe që qeveria britanike ka financuar 500 mijë paund.

Kujtojmë që deri tani në botë janë infektuar nga koronavirusi mbi 4,5 milionë njerëz, nga të cilët kanë humbur jetën rreth 308 mijë.

The UK is launching dog training to detect COVID-19 infected people

In the UK, a plan is being developed to train dogs to sniff out coronavirus symptoms before they appear in humans.

According to “The Guardian”, the dogs have been trained before and very good results have been achieved in detecting people with cancer, malaria, Parkinson’s, etc.

And a new study will assess whether labradors or cocker spaniels can do the same for Covid-19. Three research institutions are also involved in this important operation, while the British government has financed 500 thousand pounds.

Recall that so far in the world have been infected with coronavirus over 4.5 million people, of whom about 308 thousand have lost their lives.