Një 13 dhe 17 vjeçar nga Ratishi i Epërm i Deçanit kanë humbur jetë në Brukberg të Gjermanisë.

Bëhet fjalë për Hasan Arifaj 17 vjeçar dhe Blerian Arifaj 13 vjeçar.

Të dy fëmijët e familjes Arifaj janë përplasur për vdekje nga treni.

Vdekjen e dy fëmijëve e ka bërë të ditur kryetari i Deçanit Bashkim Ramosaj, duke e quajtur Deçani është tronditur nga kjo tragjedi.

“Deçani është tronditur rëndë nga tragjedia që ndodhi sot në Bruckberg afër Münchenit të Gjermanisë me ç’rast humbën jetën dy vëllezërit Arifaj, njëri në moshën 13 vjeçare dhe tjetri në moshën 17 vjeçare. Për Deçanin dhe qytetarët e Deçanit është rast i rënd dhe ditë e zezë tragjedia që i ndodhi familjes Arifaj nga Ratishi i Epërm i kësaj komune. Ngushëllime familjes dhe të gjithë qytetarëve për këtë rast tejet të rëndë!”, ka shkruar Ramosaj në profilin e tij ‘facebook’.

“Jam thellësisht i tronditur nga lajmi për vdekjen e dy të rinjve kosovarë në Gjermani. Autoritetet kosovare tashmë janë në kontakt me ato gjermane për të sqaruar rrethanat e këtij rasti, ku dy vëllezër, 13 dhe 17 vjeç humbën jetën tragjikisht. Në emër të Qeverisë së Kosovës, i shpreh ngushëllimet më të sinqerta familjes!”, ka shkruar kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti.

Po ashtu ngushëllime familjes i kanë dërguar edhe shumë personalitete të jetës publike në Kosovë.

A 13-year-old and a 17-year-old from the Upper Ratish of Deçan lost their lives in Bruckberg, Germany.

They are 17-year-old Hasan Arifaj and 13-year-old Blerian Arifaj.

The two children of the Arifaj family collided to death from the train.

The death of two children was announced by the mayor of Deçan, Bashkim Ramosaj, calling Deçan shocked by this tragedy.


“Deçan is deeply shocked by the tragedy that occurred today in Bruckberg near Munich, Germany, in which two Arifaj brothers lost their lives, one at the age of 13 and the other at the age of 17. For Deçan and the citizens of Deçan it is a serious case and day “The tragedy that happened to the Arifaj family from Ratishi i Epërm of this municipality is black. Congratulations to the family and all citizens for this extremely serious case!”, Ramosaj wrote on his ‘facebook’ profile.

“I am deeply shocked by the news of the death of two young Kosovars in Germany. Kosovo authorities are already in contact with the German ones to clarify the circumstances of this case, where two brothers, 13 and 17 years old, tragically lost their lives. On behalf of the Government of Kosovo, I express my sincere condolences to the family! ”, Wrote the Prime Minister of the Republic of Kosovo, Avdullah Hoti.

Many personalities of public life in Kosovo have also sent condolences to the family.