Sipas mediave të Kosovës, Qendra Klinike Universitare e Kosovës u mbush plot me pacientë që kërkuan ndihmë pasi kishin konsumuar shumë ushqime të ëmbla, ditën e Kurban Bajramit.

“Çdo ditë në qendrën emergjente kemi mjaft raste të atyre post-COVID, e sidomos sot që është festa e Kurban Bajramit kur njerëzit hanë ushqime me më shumë kalori, sidomos me bakllava dhe pacientët të cilët kanë diabet duhet të jenë shumë të kujdesshëm.

Sot kemi pasë shumë raste që është dashur t’i trajtojmë për shkak të hiperglikemisë dhe hipertensionit, si raste emergjente”,- ka deklaruar njëra prej mjekeve.

“Numri i tyre mjaft i madh. E shihni që po hynë e dalin për këtë shkak”,- shtoi ajo.

According to Kosovo media, the University Clinical Center of Kosovo was full of patients who asked for help after consuming a lot of sweet foods, on the day of Eid al-Adha.

“Every day in the emergency center we have many cases of post-COVID, especially today which is the feast of Eid al-Adha when people eat foods with more calories, especially baklava and patients who have diabetes should be very careful.

“Today we have had many cases that we had to treat due to hyperglycemia and hypertension, as emergencies,” said one of the doctors.

“Their number is quite large. “You can see that they are coming in and out because of this,” she added.